Kiflipuding

Gasztro

Kiflipuding

Borbás Marcsi receptje: videóreceptek a Bosch támogatásával.

Ez a recept azért fantasztikus, mert felhasználhatjuk hozzá a megmaradt, kissé szikkadt péksüteményeket, kiflit, kenyeret, de akár a bejglit is, és ráadásul kedvünk szerint variálhatjuk mandulával, dióval, mogyoróval, mákkal, aszalt gyümölcsökkel vagy akár befőttel. Én is pillanatok alatt összeállítottam a Bosch MUM5 robotgéppel, aztán már csak ki kellett várnom, hogy megsüljön. Próbáljátok ki ti is!

Hozzávalók:

  • 4 db szikkadt kifli
  • 3 db tojás
  • 2 dl tej
  • 3 ek cukor
  • 1 marék mazsola vagy más aszalt gyümölcs
  • 2 marék vágott mandula
  • 5-6 ek baracklekvár
  • 1 ek vaj

 

Tovább olvasok

 

Elkészítés:

A kifliket felkarikázzuk. A tojásokat a cukorral krémes habbá verjük, majd lassú fokozaton belekeverjük a tejet is. Ezután óvatosan összeforgatjuk a kiflidarabokkal. Jól áztassuk el a száraz kiflikarikákat, hogy be tudják szívni a krémes öntetet. Néhány percig pihenni is hagyhatjuk a keveréket sütés előtt. Hozzáadjuk a mazsolát és a vágott mandula felét is.

A sütőformát alaposan kivajazzuk, majd elterítjük benne a kiflis keverék felét. Rákanalazzuk a baracklekvárt, majd jöhet a massza másik fele. A tetejét megszórjuk vágott mandulával, majd berakjuk sülni 180 fokra. Akkor van készen, ha megemelkedik, és a teteje szép aranybarnára sül. Vigyázzunk, hogy ne szárítsuk ki, mert akkor a legfinomabb, ha a belseje krémes marad.

A videóban használt gépekről további információt itt és itt találtok.

 

Ajánljuk még:

Zöldre van a torta festve – de nem mindegy, hogy mivel!

A zsenge csalánlevél gazdag vitaminforrás, kitűnő főzeléket, levest főzhetünk belőle. Mint ínségétel, a paraszti konyhák régebben ismerték, de újabban a trendi éttermek is felismerték a csalánt, mint a reformkonyha egyik pompás alapanyagát. Aki megszereti, rá fog jönni, hogy a csalánban még ennél is több van! Mint természetes zöldítőt, mint ásványianyag-raktárt, belekomponálhatjuk akár sós- vagy édes süteménybe is.

 

Már követem az oldalt

X