Kevésből jót: bableves és babfőzelék gazdagon

Gasztro

Kevésből jót: bableves és babfőzelék gazdagon

Könnyen elkészíthető, laktató, és még mosogatni sem kell túl sokat utána!

Hozzávalók (6 főre)

  • 1 füstölt sertéscsülök
  • 60 dkg bab
  • sárgarépa
  • paszternák
  • fehérrépa
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 1 fej fokhagyma
  • bors

A rántáshoz:

  • zsír
  • liszt
  • őrölt pirospaprika
  • 1 fej fokhagyma

A babfőzelékhez:

  • rántás (fokhagyma ízlés szerint, zsír, liszt, őrölt pirospaprika)
  • lilahagyma
  • ecet

Elkészítés

A csülköt feltesszük főni annyi hideg vízben, amennyi bőven ellepi. Ha már félpuhára főtt, akkor hozzáadjuk az előző este beáztatott babot. Amikor a lé ismét felforrt, akkor tesszük bele, a megtisztított, darabokra vágott zöldségeket és az apróra vágott vöröshagymát. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk és készre főzzük a levest. A végén a szokásos módon egy fokhagymás rántást készítünk, amit a levesbe keverünk és már csak egyet forralunk rajta és készen is van.

Ezután szedjük csak ki a levesből a babnak több mint a felét, ebből készítjük a főzeléket. Most is egy fokhagymás rántást készítünk, amit a bableves levével (néhány kanálnyi) hígítunk. Ezzel sűrítjük a főzeléket.

Tálaláskor félkarikára vágott lilahagymával és ecettel kínáljuk.