Hozzávalók
- 50 dkg liszt
- 2,5 dkg élesztő
- 1 nagy ek. zsír
- 1 tojássárgája
- 1 púpos tk. só
- 1 tk. cukor
- kb. 2,5 dl tej
A tetejére:
- 3 nagy fej kerekrépa
- 1 ek. zsír
- 1 kk. só
- frissen őrölt bors
- ½ kk. reszelt szerecsendió
- 1 dl tej
- 3 dl tejföl
- fél szál kolbász
Elkészítés
A zsírt elmorzsoljuk a lisztben, és elkeverjük benne a sót. A langyos tejben feloldjuk a cukrot és az élesztőt, majd hagyjuk, hogy felfusson. Amikor már jó habos az élesztős tej, belekeverjük a tojássárgáját, és hozzáadjuk a liszthez. A szokásos módon sima, levegős tésztát dagasztunk belőle.
Ezután vékonyan beolajozzuk a tészta tetejét, hogy ne száradjon ki, és letakarva, meleg helyen akár egy órát is pihentetjük, hogy szép habosra megkeljen.

Közben a kerekrépát almareszelőn lereszeljük, egy kis zsíron megpároljuk. Ízesítjük sóval, borssal, szerecsendióval. Ezután hagyjuk hűlni.
A megkelt tésztát kerek formára nyújtjuk, és kizsírozott sütőformába helyezzük. Ráhalmozzuk a párolt kerekrépát és a karikára vágott kolbászt, majd 180 fokon kb. 20-25 percig sütjük. Végül meglocsoljuk a tejföllel, és további 10-15 percre visszatesszük a sütőbe. Amikor a tejföl pirulni kezd, elzárjuk a sütőt. Langyosan tálaljuk.
Ajánljuk még: