Kerekrépás húsgombóc

Gasztro

Kerekrépás húsgombóc

Borbás Marcsi receptje

Hozzávalók:

  • 1 kg füstölt oldalas
  • 80 dkg savanyított kerekrépa
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 db tojás
  • 1 marék kerekszemű rizs
  • bors

A rántáshoz:

  • 1 ek sertészsír
  • 1 ek liszt
  • 1 tk fűszerpaprika

 

Tovább olvasok

Elkészítés:

A füstölt húst feltesszük főni bő vízben a savanyított kerekrépával.

Míg fő, összeállítjuk a gombócokat. A vöröshagymát finomra vágjuk, a fokhagymát felaprítjuk. Ezeket a darált húshoz adjuk a rizzsel együtt, majd ízesítjük sóval, borssal. Két tojást is beleütünk, majd jól kigyúrjuk a masszát. Végül közepes méretű gombócokat formázunk belőle.

Amikor az oldalas már majdnem teljesen puha, akkor tesszük hozzá a gombócokat. Amint a gombócok is megfőttek, elkészítjük a rántást. A zsíron megfuttatjuk a lisztet. Ha már szép szalmasárga, rászórjuk a pirospaprikát, majd kevés hideg vízzel simára keverjük, és az ételhez adjuk. Pár perc alatt kiforraljuk a lisztet, majd forrón tálaljuk. Tejföllel kiváló!

 

Ajánljuk még:

Zöldre van a torta festve – de nem mindegy, hogy mivel!

A zsenge csalánlevél gazdag vitaminforrás, kitűnő főzeléket, levest főzhetünk belőle. Mint ínségétel, a paraszti konyhák régebben ismerték, de újabban a trendi éttermek is felismerték a csalánt, mint a reformkonyha egyik pompás alapanyagát. Aki megszereti, rá fog jönni, hogy a csalánban még ennél is több van! Mint természetes zöldítőt, mint ásványianyag-raktárt, belekomponálhatjuk akár sós- vagy édes süteménybe is.

 

Már követem az oldalt

X