Hozzávalók:
- 1 kg füstölt oldalas
- 80 dkg savanyított kerekrépa
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 db tojás
- 1 marék kerekszemű rizs
- bors
- só
A rántáshoz:
- 1 ek sertészsír
- 1 ek liszt
- 1 tk fűszerpaprika
Elkészítés:
A füstölt húst feltesszük főni bő vízben a savanyított kerekrépával.
Míg fő, összeállítjuk a gombócokat. A vöröshagymát finomra vágjuk, a fokhagymát felaprítjuk. Ezeket a darált húshoz adjuk a rizzsel együtt, majd ízesítjük sóval, borssal. Két tojást is beleütünk, majd jól kigyúrjuk a masszát. Végül közepes méretű gombócokat formázunk belőle.
Amikor az oldalas már majdnem teljesen puha, akkor tesszük hozzá a gombócokat. Amint a gombócok is megfőttek, elkészítjük a rántást. A zsíron megfuttatjuk a lisztet. Ha már szép szalmasárga, rászórjuk a pirospaprikát, majd kevés hideg vízzel simára keverjük, és az ételhez adjuk. Pár perc alatt kiforraljuk a lisztet, majd forrón tálaljuk. Tejföllel kiváló!
Ajánljuk még: