Kecskesajtos sült zöldségek

Gasztro

Kecskesajtos sült zöldségek

Friss nyári recept!

Hozzávalók

  • 15 dkg húsos szalonna
  • 10-12 szem újburgonya
  • 1 fej lilahagyma
  • 1 szál sárgarépa
  • 10 dkg kecskesajt
  • 1 csokor petrezselyem

 

Tovább olvasok

Elkészítés

A húsos szalonnát felkockázzuk, majd kevés zsiradékon elkezdjük pirítani. Ha már megpirult, rádobjuk a feldarabolt újburgonyát, a karikára vágott hagymát és a megtisztított, felkarikázott sárgarépát.

Ha a zöldségek megpuhultak és szép pirult színük lett, akkor rámorzsoljuk a kecskesajtot. Óvatosan átforgatjuk az egészet. Amint a sajt olvadni kezd, lehúzzuk a tűzről, és azonnal tálaljuk.

 

Ajánljuk még:

Ahány ház, annyi szokás – ázsiai leveskalauz, a pho -tól a tom yum-ig

Leveses nemzet vagyunk: előételként és fő fogásként is szeretjük a szerényebb és gazdagabb leveket. Ázsiában sincs ez másként: Kínától Thaiföldig isszák, szürcsölik, kanalazzák, pálcikával eszik a könnyű és akár reggelire fogyasztható, valamint a fajsúlyosabb, egész étkezést kitöltő, tésztás-húsos variációkat. Amióta a ‘90-es években megismerkedtünk az első „csípős-savanyúval”, van egyféle vonzódás és több divathullámot is megéltünk már – vegyük csak a pho-t vagy éppen a ramen trendjét.