Kecskesajtos sült zöldségek

Gasztro

Kecskesajtos sült zöldségek

Friss nyári recept!

Hozzávalók

  • 15 dkg húsos szalonna
  • 10-12 szem újburgonya
  • 1 fej lilahagyma
  • 1 szál sárgarépa
  • 10 dkg kecskesajt
  • 1 csokor petrezselyem

 

Tovább olvasok

Elkészítés

A húsos szalonnát felkockázzuk, majd kevés zsiradékon elkezdjük pirítani. Ha már megpirult, rádobjuk a feldarabolt újburgonyát, a karikára vágott hagymát és a megtisztított, felkarikázott sárgarépát.

Ha a zöldségek megpuhultak és szép pirult színük lett, akkor rámorzsoljuk a kecskesajtot. Óvatosan átforgatjuk az egészet. Amint a sajt olvadni kezd, lehúzzuk a tűzről, és azonnal tálaljuk.

 

Ajánljuk még:

Magyarország András-naptól vízkeresztig is nagyon finom – Borbás Marcsival új könyvéről beszélgettünk

Folytatódik a népszerű Magyarország finom sorozat: András-naptól vízkeresztig című új könyvében Borbás Marcsi ezúttal nem egy tájegység ételeit gyűjtötte össze, hanem a magyar nyelvterület azon hagyományos fogásait, amelyeket az év legbőségesebb – a befejezett terménybetakarítás, a forrásban lévő újbor és a disznóvágások – időszakában készítettek eleink és készítünk ma is. Ezeknek az ünnepi és hétköznapi recepteknek a nagyszerűsége éppen abban rejlik, hogy nemcsak az évforduló ünnepi időszakában készíthetjük el őket, hanem egész évben részét képezhetik a családi menütervnek. Az András-naptól vízkeresztig karácsonyi ajándéknak is remek választás. A könyv keletkezéséről és a kapcsolódó hagyományokhoz való személyes kötődéséről Borbás Marcsival beszélgettünk.