Kaszinótojás

Gasztro

Karácsony

Kaszinótojás

Borbás Marcsi receptje.

Hozzávalók:

  • 5 db tojás
  • 5 dkg vaj
  • 1 tk dijoni mustár
  • 1 ek majonéz
  • só, frissen őrölt bors
  • 1 kis csokor petrezselyem

 

Tovább olvasok

Elkészítés:

A tojásokat keményre főzzük, majd óvatosan leszedjük a héjukat. Ezután hosszában kettévágjuk őket, és kikaparjuk mindegyikből a sárgáját.

A szobahőmérsékletű vajat és a sárgájákat egy robotgéppel kihabosítjuk. Ízesítjük a majonézzel, mustárral, sóval, frissen őrölt borssal és felaprított petrezselyemmel. Ezután a tölteléket habzsákba töltjük, és csinosan a fél tojásokba töltjük.

A kaszinótojásnál ez az alap recept. Természetesen ezt is lehet variálni, ki-ki ízlése szerint készítheti el.

 

Feldobhatjuk különféle töltelékvariációkkal. Ha kedveljük a halat, adhatunk a töltelékhez 2 evőkanálnyi aprított tonhalat vagy szardíniát, és egy szem nagyon apróra felkockázott csemegeuborkát. Ha valami különlegeset szeretnénk készíteni, akkor adjunk hozzá két evőkanálnyi érett avokádópürét és egy kis citromlevet. Ha mediterrán ízekre vágyunk, akkor aprított aszalt paradicsomot is tehetünk a töltelékhez és egy leheletnyi oregánót. Kísérletezhetünk magos mustárral és kapribogyóval, de akár kéksajttal és zellerzölddel is. Érdemes többfélét is tálalni egyszerre.

A tölteléken kívül öntettel is gazdagíthatjuk a kaszinótojást. Ehhez elkeverünk két evőkanálnyi majonézt, három evőkanálnyi tejfölt és egy diónyi tölteléket. Ízesítjük sóval, borssal és egy kiskanál citromlével.

Ha igazán retro élményre vágyunk, akkor készíthetünk a tojásokra bevonatot. A megtöltött tojásokat helyezzük fejjel lefelé egy tálcára. Készítsünk két evőkanál majonézből, 4 evőkanál tejfölből egy kis sóval, borssal és citromlével tartármártást. Két lapzselatint áztassunk hideg vízbe, majd ha megpuhult, csavarjuk ki. Pici vízzel melegítsük fel, és ha elolvadt, azonnal vegyük le a tűzről, és keverjük a tartárhoz. Ezután kanalazzuk a tartárt a tojásokra, és tegyük őket a hűtőbe, ahol két órán belül megköt rajtuk a bevonat.

 A cikk megjelenését a METRO támogatja.

 

Már követem az oldalt

X