Hozzávalók:
- 1 db micro popcorn
- 3-4 evőkanál cukor
- víz
- 1 evőkanál vaj
- 1 csipetnyi szódabikarbóna
Elkészítés:
Három evőkanál cukrot tegyünk fel egy kevés vízzel főni, és karamellizáljuk. Tegyük be a mikrohullámú sütőbe a pattogatott kukoricát, ami a legmagasabb fokozaton 2,5-3 perc múlva kész is lesz. Amikor a cukor aranyszínűre változik, vagyis a karamellizálódás elindult, adjunk hozzá egy evőkanálnyi vajat. Majd keverjünk bele egy csipetnyi szódabikarbónát.
A kész pattogatott kukoricát tegyük egy olyan tálba, ahol rá tudjuk önteni a karamellszószt, majd jól keverjük össze.
Ha ezután papírral fedett felületre tesszük az édes keveréket, akkor megakadályozzuk, hogy a popcorn-szemek összeragadjanak.
Az elkészítéshez további segítség:
Ajánljuk még: