Karamellás pattogatott kukorica

Gasztro

Karamellás pattogatott kukorica

Akik szereti az egyszerre sós és édes ízeket, azoknak ezt az otthon is elkészíthető nasit kifejezetten ajánljuk az otthoni, mozizásban gazdag időkre! 

Hozzávalók: 

  • 1 db micro popcorn
  • 3-4 evőkanál cukor
  • víz
  • 1 evőkanál vaj
  • 1 csipetnyi szódabikarbóna

Elkészítés: 

Három evőkanál cukrot tegyünk fel egy kevés vízzel főni, és karamellizáljuk. Tegyük be a mikrohullámú sütőbe a pattogatott kukoricát, ami a legmagasabb fokozaton 2,5-3 perc múlva kész is lesz. Amikor a cukor aranyszínűre változik, vagyis a karamellizálódás elindult, adjunk hozzá egy evőkanálnyi vajat. Majd keverjünk bele egy csipetnyi szódabikarbónát. 

A kész pattogatott kukoricát tegyük egy olyan tálba, ahol rá tudjuk önteni a karamellszószt, majd jól keverjük össze.

Ha ezután papírral fedett felületre tesszük az édes keveréket, akkor megakadályozzuk, hogy a popcorn-szemek összeragadjanak. 

Az elkészítéshez további segítség: 

 

 
 
 

 

 

 

Ajánljuk még:

Nincsen diós mákos nélkül! – Bejglitörténelem az ünnepekre

Ahány ház, annyi recept. Ahány íz, annyi történet. Ahány karácsony, annyi bejgli. De honnan ered a sztársütemény? Minek köszönheti népszerűségét? A bejgli még a karácsonyi kalácsot is lesöpörte az első helyről, mai napig őrzi királyi pozícióját az ünnepi desszertek között.