Hozzávalók:
- 60 dkg burgonya
- kb. 25 dkg liszt
- 1 db tojás
- só
- 15 dkg húsos szalonna
- 45 dkg juhtúró
- A tálaláshoz zsíros tejföl
Elkészítés:
A burgonyát nyersen lereszeljük. Összedolgozzuk a liszttel, a tojással és a sóval. Olyan állagú tésztát kell kapnunk, mint amikor nokedlit készítünk. Ha túlságosan lágy lenne, akkor nyugodtan tegyünk még hozzá lisztet. Ezután forrásban lévő, sós vízbe szaggatjuk bele a tésztát.
A szalonnát felaprítjuk, és egy serpenyőben kipirítjuk a zsírját. Alacsony lángon kezdjük a pirítást, és az elején adjunk hozzá egy deciliternyi vizet is. Így biztosan jó ropogós lesz. Ha elkészültünk, a pörcöket kiszedjük, és félrerakjuk a tálaláshoz. A maradék zsiradékban felforrósítjuk a juhtúrót, majd ebbe a forró juhtúróba szedjük ki a főzővízből a galuskákat. (Semmi esetre se mossuk le őket!)
Jól átkeverjük az ételt, és azonnal tálaljuk. A tetejét megszórjuk a pörccel. Aki szeretne, tehet rá egy adag jó zsíros, sűrű tejfölt is.
Ajánljuk még: