Hozzávalók:
- 1 ek sertészsír
- 15 dkg húsos szalonna
- 3 db tojás
- 30 dkg finomliszt
- kb. 1,5 dl víz
- 1 tk só
- 40 dkg juhtúró
- 2 gerezd fokhagyma
- 3-4 szem sütni való burgonya
- bors
Elkészítés:
A burgonyát meghámozzuk, karikára vágjuk, majd kevés sós vízben megfőzzük. A főzővízbe beleaprítjuk a fokhagymát is.
A lisztet egy magasabb falú tálba szitáljuk, hozzáadjuk a tojásokat és egy kevés vizet. Az egészet simára kikeverjük, megsózzuk, és annyi vizet adunk még hozzá, hogy nokedlitészta sűrűségű legyen. Ezután sós vízbe szaggatjuk a nokedliket, és pár perc alatt készre főzzük.
A szalonnát apró darabokra vágjuk, a zsírját kisütjük, majd hozzáadjuk a juhtúrót. Erre szűrjük rá a megfőtt nokedlit, és jól elkeverjük. Ha szükséges, akkor még sózzuk, borsozzuk. A sózással vigyázzunk, hiszen a juhtúró is sós.
Egy megfelelő méretű hőálló tálat kikenünk sertészsírral, elterítjük benne a megfőtt burgonyát, majd ráöntjük a juhtúróval elkevert nokedlit.
180 fokra előmelegített sütőben 25 perc alatt készre sütjük. Forrón tálaljuk.