Gasztro

Juhtúrós rakott nokedli

Borbás Marcsi receptje

Hozzávalók:

  • 1 ek sertészsír
  • 15 dkg húsos szalonna
  • 3 db tojás
  • 30 dkg finomliszt
  • kb. 1,5 dl víz
  • 1 tk só
  • 40 dkg juhtúró
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 3-4 szem sütni való burgonya
  • bors

 

Tovább olvasok

Elkészítés:

A burgonyát meghámozzuk, karikára vágjuk, majd kevés sós vízben megfőzzük. A főzővízbe beleaprítjuk a fokhagymát is.

A lisztet egy magasabb falú tálba szitáljuk, hozzáadjuk a tojásokat és egy kevés vizet. Az egészet simára kikeverjük, megsózzuk, és annyi vizet adunk még hozzá, hogy nokedlitészta sűrűségű legyen. Ezután sós vízbe szaggatjuk a nokedliket, és pár perc alatt készre főzzük.

A szalonnát apró darabokra vágjuk, a zsírját kisütjük, majd hozzáadjuk a juhtúrót. Erre szűrjük rá a megfőtt nokedlit, és jól elkeverjük. Ha szükséges, akkor még sózzuk, borsozzuk. A sózással vigyázzunk, hiszen a juhtúró is sós.

Egy megfelelő méretű hőálló tálat kikenünk sertészsírral, elterítjük benne a megfőtt burgonyát, majd ráöntjük a juhtúróval elkevert nokedlit.

180 fokra előmelegített sütőben 25 perc alatt készre sütjük. Forrón tálaljuk.

 

Ajánljuk még:

Húsos táskával búcsúzunk a sárkánytól, köszöntjük a kígyót

A holdnaptár szerinti újév, vagy más néven a tavaszünnep, a kínaiak számára a legfontosabb ünnep, melyet a világ népességének egynegyede ünnepel. December 6-án felkerült az UNESCO emberiség szellemi kulturális örökségének listájára a „kínai emberek tradicionális újévi ünnepléséhez kapcsolódó társadalmi szokásai”, ami nem csak dicsőség, hanem egy lehetőség, hogy minél többen megismerjék és átélhessék ezeket a hagyományokat. Az ünnep szerencsét, gazdagságot és boldogságot hozó szimbolikus jelentésű ételeinek nyomába eredtünk a budapesti kínai negyedbe, hogy hiteles forrásból ismerjük meg kínai újév finomságait.