Juhtúrós pogácsa

Gasztro

Juhtúrós pogácsa

Borbás Marcsi receptje

Hozzávalók:

  • 50 dkg liszt + 2 ek
  • 25 dkg juhtúró
  • 10 dkg vaj
  • 2 tojás
  • 0,5 dl tej
  • kb. 1 dl tejföl
  • 1 ek cukor
  • 2,5 dkg élesztő

A kenéshez:

  • 1 tojás

 

Tovább olvasok

Elkészítés

A tejet felfuttatjuk az élesztővel és a cukorral. Hozzákeverjük a két evőkanál lisztet is. Közben a vajat alaposan elmorzsoljuk a lisztben, hozzáadjuk a tejfölt, a tojást, a juhtúrót, és egy teáskanálnyi sóval ízesítjük. Amikor elkészült a kovászunk, a többi hozzávalóval együtt nem túl lágy tésztává gyúrjuk. Ha mégis lágynak éreznénk a masszát, gyúrjunk bele még egy kis lisztet. Ezután letakarjuk, és hűvös helyre tesszük keleszteni. Kb. egy óra múlva elővesszük, és lisztezett gyúródeszkán ujjnyi vékonyra nyújtjuk. A legkisebb pogácsaformával szaggatjuk ki, és mindegyiknek a tetejét megkenjük felvert tojással. Ha kétszer kenjük át, még szebbek lesznek. Mielőtt a sütőbe tennénk, még tíz percig szobahőmérsékleten pihentetjük. Ezután 190° C-on 15-20 perc alatt pirosra sütjük őket. Figyeljünk, nehogy megégjenek.

 

Ajánljuk még:

Receptválogatás május elsejei grillpartihoz

Ha szerencsénk van, és az időjárás is kegyes lesz hozzánk, ma akár az egész napot a szabadban tölthetjük. Sokan az idei első grillpartit tervezzük, és már csak egy jó ötlet választ el attól, hogy igazán fenséges falatokat pirítsunk magunknak és barátainknak. Összegyűjtöttünk néhány receptet, hogy ne kelljen keresgélned, ha szabd tűzön sütögetnél. Jó étvágyat!

 

Már követem az oldalt

X