Hozzávalók:
- 12 dkg Magyar Vaj
- 15 dkg cukor
- 3 tojás
- 1 cs vaníliás cukor
- 18 dkg finomliszt
- 1 tk sütőpor
- 1 púpos evőkanál Magyar Tejföl
- 1 púpos evőkanál Magyar Natúr Joghurt
A fahéjas tésztához:
- 3 ek barna cukor
- 1 ek fahéj
- 1 ek Magyar Tej
A szóráshoz:
- 3 ek cukor
- 1 kk fahéj
A sütőt alsó-felső sütésen előmelegítjük 175 fokra.
A szobahőmérsékletű vajat a cukorral és a vaníliás cukorral kihabosítjuk, majd egyenként elkeverjük benne a tojásokat is. A lisztet elkeverjük a sütőporral, majd a vajas részhez adjuk. Közben a joghurtot és a tejfölt is beletesszük. Ha sima és egynemű a tésztánk, akkor az egyharmadát átrakjuk egy másik tálba, és hozzákeverünk három evőkanál cukrot, egy evőkanál fahéjat és egy evőkanál tejet.
Egy hosszúkás sütőformát kivajazunk és kilisztezünk, majd az aljába teszünk egy réteget a világos tésztából. Ezután felváltva kanalazzuk a formába a fahéjas és a sima tésztát. Ha mind benne van, akkor egy pálcika segítségével hullámalakban néhányszor átkeverjük. Ezután megszórjuk a tetejét a fahéjas cukorral, majd a sütőbe rakjuk. kb. 45-50 perc alatt sül készre. Figyeljünk, hogy ne szárítsuk ki.
Ha megsült, borítsuk ki egy rácsra, és tíz percet hagyjuk állni. Nagyon finom kávé mellé, de egy nagy pohár hideg tejhez is remekül passzol.
A finom ételek elkészítését a Magyar Tej termékeket gyártó Alföldi Tej támogatta!