1. Kókuszos jegeskávé
Hozzávalók:
- 1,5 dl jéghideg Magyar tej
- 1 ek kókuszreszelék
- 1 tk cukor
- 1 eszpresszó
- kókuszszirup ízlés szerint
- A díszítéshez kókuszchips és tejhab
A kókuszreszeléket a tej felével és a cukorral turmixba tesszük, és rövid ideig turmixoljuk. Ezután hozzáadjuk a maradék tejet is, és alaposan elkeverjük. Egy nagyobb üvegpoharat megtöltünk jégkockával, majd felöntjük a kókuszos tejjel. Adunk hozzá ízlés szerint kókuszszirupot, majd öntünk rá egy eszpresszót. Tejhabbal és kókuszchips-szel dekoráljuk.
2. Jegeskávé kávés jégkockával
Hozzávalók:
- 1,5 dl hideg Magyar tej
- 3 db jégkocka, mely hosszú kávéból készült
- 1 kk méz
- 2 ek tejhab
Főzünk egy hosszú kávét, majd jégkocka tartóba töltjük, és lefagyasztjuk. Ha megfagyott, egy csinos pohárba tesszük a jégkockákat, felöntjük jéghideg tejjel, és mézzel édesítjük. Tejhabbal dekoráljuk.
3. Jegeskávé kávéhabbal
Hozzávalók:
- 2 dl jéghideg Magyar tej
- 2 ek instant kávé
- 1 ek porcukor
- ½ dl víz
Az instant kávét egy keverőtálba tesszük, hozzáadjuk a porcukrot, és körülbelül fél deci forró vizet. Ezután egy kisebb szűrővel intenzíven elkezdjük keverni, míg fel nem habosodik. Ha túl sűrű lenne a keverék, óvatosan adjunk még vizet hozzá, de ne hígítsuk fel túlságosan. Ha elkészültünk, egy nagyobb üvegpoharat megtöltünk jégkockával, felöntjük hideg tejjel, majd a tetejére halmozunk egy nagy adag felhabosított kávét.
A finom ételek elkészítését a Magyar Tej termékeket gyártó Alföldi Tej támogatta.
Ajánljuk még: