Jegeskávé háromféleképpen

Gasztro

Jegeskávé háromféleképpen

Antal Csilla receptje

1. Kókuszos jegeskávé

Hozzávalók:

  • 1,5 dl jéghideg Magyar tej
  • 1 ek kókuszreszelék
  • 1 tk cukor
  • 1 eszpresszó
  • kókuszszirup ízlés szerint

  • A díszítéshez kókuszchips és tejhab

A kókuszreszeléket a tej felével és a cukorral turmixba tesszük, és rövid ideig turmixoljuk. Ezután hozzáadjuk a maradék tejet is, és alaposan elkeverjük. Egy nagyobb üvegpoharat megtöltünk jégkockával, majd felöntjük a kókuszos tejjel. Adunk hozzá ízlés szerint kókuszszirupot, majd öntünk rá egy eszpresszót. Tejhabbal és kókuszchips-szel dekoráljuk.

 

Tovább olvasok

2. Jegeskávé kávés jégkockával

Hozzávalók:

  • 1,5 dl hideg Magyar tej
  • 3 db jégkocka, mely hosszú kávéból készült
  • 1 kk méz
  • 2 ek tejhab

Főzünk egy hosszú kávét, majd jégkocka tartóba töltjük, és lefagyasztjuk. Ha megfagyott, egy csinos pohárba tesszük a jégkockákat, felöntjük jéghideg tejjel, és mézzel édesítjük. Tejhabbal dekoráljuk.

3. Jegeskávé kávéhabbal

Hozzávalók:

  • 2 dl jéghideg Magyar tej
  • 2 ek instant kávé
  • 1 ek porcukor
  • ½ dl víz

Az instant kávét egy keverőtálba tesszük, hozzáadjuk a porcukrot, és körülbelül fél deci forró vizet. Ezután egy kisebb szűrővel intenzíven elkezdjük keverni, míg fel nem habosodik. Ha túl sűrű lenne a keverék, óvatosan adjunk még vizet hozzá, de ne hígítsuk fel túlságosan. Ha elkészültünk, egy nagyobb üvegpoharat megtöltünk jégkockával, felöntjük hideg tejjel, majd a tetejére halmozunk egy nagy adag felhabosított kávét.

 A finom ételek elkészítését a Magyar Tej termékeket gyártó Alföldi Tej támogatta.

Ajánljuk még:

Tökravioli levendulás vajjal

Tökből sosem elég? Az ősz eme édes, ragyogó kincse annyi mindenbe belekívánkozik. Mivel a levendula nálunk megunhatatlan, olykor e két szín ötvöződik: a sárgás narancs és a liláskék. Egy komplementer őrület, egy elképesztő ízvarázslat? Ki kell próbálni, mert a chili meg a fokhagyma, a forró vajon sistergős levendulával elképesztő messzeségekbe röpít. Tök- és levendularajongóknak egyszerűen kötelező fogás, próbáljátok csak ki!