Indiai vajas csirke

Gasztro

Indiai vajas csirke

Antal Csilla receptje

Hozzávalók:

A pácoláshoz:

  • 60 dkg csirkemell
  • 1,5 dl Magyar Natúr Joghurt
  • 1 ek citromlé
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 tk kurkuma
  • friss gyömbér
  • 1 kk őrölt chili ízlés szerint

A főzéshez:

  • 3 dkg vaj
  • 1 ek olívaolaj
  • 3 dl tejszín
  • 10 db mandula
  • 2 dkg hideg Magyar Vaj
  • vajas fűszerkeverék

Vajas fűszerkeverék:

  • 3 dkg Magyar vaj
  • 1 ek olívaolaj
  • 2 rúd fahéj
  • 1 kk kardamom
  • 1 gerezd fokhagyma
  • friss gyömbér
  • chili ízlés szerint
  • 3 dl passzírozott paradicsom
  • 1 ek garammasala

 

Tovább olvasok
 

 

Elkészítés:

A csirkét felkockázzuk, majd elkeverjük a joghurttal, a sóval, a felaprított fokhagymával és a fűszerekkel. Legalább 3 órát hagyjuk a hűtőben állni, de az sem árt, ha egy egész éjszakát pácolódik a hús.

A vajas fűszerkeverékhez a vajat az olajjal felolvasztjuk egy mélyebb serpenyőben, majd beledobjuk a fahéjrudakat, a reszelt gyömbért, a felaprított fokhagymát és a chilit. Ha intenzíven érezzük már a fűszerek illatát, akkor az edénybe öntjük a paradicsomot is. Ízesítjük garammasalával, kevés vízzel felengedjük, majd kb. 30 perc alatt sűrűre összefőzzük. Szükség szerint hígíthatjuk még egy kis vízzel. Végül a fahéjrudakat kivesszük belőle. Közben kóstoljuk meg, és ha szeretjük, akkor bátran adjunk még hozzá chilit vagy akár gyömbért is.

 

A csirkét vaj és olaj keverékén elkezdjük pirítani, majd hozzáadjuk a vajas fűszerkeveréket, és kb. 20 percig főzzük az egészet kis lángon. A mandulát egy késsel felaprítjuk, és ezt is az ételhez adjuk. Főzés közben szépen be fog sűrűsödni a szaft. Ha szükséges, adunk hozzá még sót. Végül beleöntjük a tejszínt, krémesre beforraljuk, majd lezárjuk alatta a tüzet, és beledobunk egy darab hideg vajat. Ezzel is elkeverjük, majd forrón tálaljuk. Nagyon finom rizzsel vagy naan kenyérrel.

A finom ételek elkészítését a Magyar Tej termékeket gyártó Alföldi Tej támogatta

Ajánljuk még:

Zöldre van a torta festve – de nem mindegy, hogy mivel!

A zsenge csalánlevél gazdag vitaminforrás, kitűnő főzeléket, levest főzhetünk belőle. Mint ínségétel, a paraszti konyhák régebben ismerték, de újabban a trendi éttermek is felismerték a csalánt, mint a reformkonyha egyik pompás alapanyagát. Aki megszereti, rá fog jönni, hogy a csalánban még ennél is több van! Mint természetes zöldítőt, mint ásványianyag-raktárt, belekomponálhatjuk akár sós- vagy édes süteménybe is.

 

Már követem az oldalt

X