Hozzávalók
- 4 vastag szelet sertéskaraj
- a pácoláshoz 3,5 %-os sóoldat
- frissen őrölt bors
- 5 dkg vaj
- 2 ek. sertészsír
Elkészítés
A hártyát levágjuk a húsokról. Készítünk egy 3,5%-os sóoldatot és egy éjszakára beletesszük a húsokat. Egy öntöttvasedényben zsírt felhevítünk. Amíg melegszik a zsír, a húsokat papírtörlővel szárazra töröljük. Amikor elkezd füstölni a zsiradék beletesszük a karaj szeleteket és kérget sütünk rájuk.
Figyeljünk arra, hogy kérgezés közben ne szurkáljuk a húst, mert akkor elveszti a nedvességtartalmát és száraz lesz. Közben a sütőt 180 fokra melegítjük. Amikor kérgesre sültek a hússzeletek áttesszük őket egy tepsibe. Borsot és vajat teszünk a tetejére és 8-10 perc alatt készre sütjük.
A recept megjelenését az Agrármarketing Centrum támogatta.
Ajánljuk még: