Hirtelen sült karaj
Olvasási idő: 2 perc

Hirtelen sült karaj

Borbás Marcsi receptje

Hozzávalók

  • 4 vastag szelet sertéskaraj
  • a pácoláshoz 3,5 %-os sóoldat
  • frissen őrölt bors
  • 5 dkg vaj
  • 2 ek. sertészsír

 

Elkészítés

A hártyát levágjuk a húsokról. Készítünk egy 3,5%-os sóoldatot és egy éjszakára beletesszük a húsokat. Egy öntöttvasedényben zsírt felhevítünk. Amíg melegszik a zsír, a húsokat papírtörlővel szárazra töröljük. Amikor elkezd füstölni a zsiradék beletesszük a karaj szeleteket és kérget sütünk rájuk.

Figyeljünk arra, hogy kérgezés közben ne szurkáljuk a húst, mert akkor elveszti a nedvességtartalmát és száraz lesz.  Közben a sütőt 180 fokra melegítjük. Amikor kérgesre sültek a hússzeletek áttesszük őket egy tepsibe.  Borsot és vajat teszünk a tetejére és 8-10 perc alatt készre sütjük.

A recept megjelenését az Agrármarketing Centrum támogatta.

Kapcsolódó tartalom
Darázsfészek
Farkas Boglárka | 2025. október 20

Darázsfészek

Az ízeket éppen úgy örököljük, akárcsak genetikánkat és a családi történeteket. Valójában éppen ezek a történetek fűszerezik egyedivé az ételeket, amelyek gyermekkorunk legfontosabb pillanatait idézik bennünk. A nagymamától kapott receptekből később nemcsak süteményeket sütünk, de életünk ösvényeit róva ezek az ízek és emlékmorzsák biztosítanak éltető erőt a mindennapokhoz. Nosztalgiával sütöm mindig ezt a darázsfészket. Azt hiszem, sokan őrzünk hasonló recepteket!