Házi gyümölcsjégkrém

Gasztro

Házi gyümölcsjégkrém

Házi fagyit csinálni nem túl bonyolult, sőt!

Hozzávalók

  • 20 dkg friss eper (vagy más idénygyümölcs)
  • 1 ek lime-menta szörp
  • 3 ek víz
  • kevés citruslé vagy citrusszörp

 

Tovább olvasok

Elkészítés

Ezt a fagyit többféle módon is elkészíthetjük. Egyik mód, hogy felaprítjuk a gyümölcsöket, a többi hozzávalót pedig egyneműre keverjük. Mikor kész, beletesszük az epret a jégkrémformába (vagy kiürült joghurtos poharakba), és ráöntjük a folyadékot. 

Ha szeretnénk, az összes hozzávalót leturmixolhatjuk, és fagyaszthatjuk úgy is.

Ha még több fagyireceptet kerestek, ezt a cikket ajánljuk!

 

Ajánljuk még:

Teába mártogatós, cukorbundás linzer karika

Ebből az aprósüteményből szinte mindig volt nagyanyám kredencében. Ő nevezte „pereckulának”, hiszen virágos formájával, ropogós állagával aprócska perecekként tűntek el az unokák kezéből – villámgyorsan. Egyszerű linzertésztából készül, és legfőbb érdekessége, hogy a ráégetett cukorbunda mögött a tészta puha marad. Leginkább teába, tejeskávéba áztatva, és egy jó könyv olvasása közben majszolva mutatja meg igazi egyéniségét.