Házi gyümölcsjégkrém

Gasztro

Házi gyümölcsjégkrém

Házi fagyit csinálni nem túl bonyolult, sőt!

Hozzávalók

  • 20 dkg friss eper (vagy más idénygyümölcs)
  • 1 ek lime-menta szörp
  • 3 ek víz
  • kevés citruslé vagy citrusszörp

 

Tovább olvasok

Elkészítés

Ezt a fagyit többféle módon is elkészíthetjük. Egyik mód, hogy felaprítjuk a gyümölcsöket, a többi hozzávalót pedig egyneműre keverjük. Mikor kész, beletesszük az epret a jégkrémformába (vagy kiürült joghurtos poharakba), és ráöntjük a folyadékot. 

Ha szeretnénk, az összes hozzávalót leturmixolhatjuk, és fagyaszthatjuk úgy is.

Ha még több fagyireceptet kerestek, ezt a cikket ajánljuk!

 

Ajánljuk még:

Fahasábos dekoráció – az egyszerűségből áradó melegség

Tél vége felé már ott lebeg a levegőben a tavasz ígérete – a kínaiak szerint a nyár a téli napfordulóval kezdődik, hiszen ekkortól már egyre hosszabbak lesznek a nappalok. Napról napra több a madárdal, simogatóbb a napsütés, és mindig nagyobb vágyat érzek, hogy az örökzöldes és mohás dekorációkat felváltsák a tavaszi virágosok. Íme, néhány ötlet ahhoz, hogyan használhatjuk fel a fadarabokat, hasábokat az egyszerű lakásdíszekhez!