Házi gyümölcsjégkrém

Gasztro

Házi gyümölcsjégkrém

Házi fagyit csinálni nem túl bonyolult, sőt!

Hozzávalók

  • 20 dkg friss eper (vagy más idénygyümölcs)
  • 1 ek lime-menta szörp
  • 3 ek víz
  • kevés citruslé vagy citrusszörp

 

Tovább olvasok

Elkészítés

Ezt a fagyit többféle módon is elkészíthetjük. Egyik mód, hogy felaprítjuk a gyümölcsöket, a többi hozzávalót pedig egyneműre keverjük. Mikor kész, beletesszük az epret a jégkrémformába (vagy kiürült joghurtos poharakba), és ráöntjük a folyadékot. 

Ha szeretnénk, az összes hozzávalót leturmixolhatjuk, és fagyaszthatjuk úgy is.

Ha még több fagyireceptet kerestek, ezt a cikket ajánljuk!

 

Ajánljuk még:

Fügés finomságok

Bő egy emberöltővel ezelőtt még ritka vendég volt a hazai konyhákban a füge. Emlékszem, gyermekkoromban a Mecsek oldalában virított néhány bokor, és akkora öröm volt, ha a szőlőből hazaigyekvő bácsik egy-egy érett fügével ajándékoztak meg! Azóta sokat változott a világ, és lassan a mi kertünkben is jobban érzi magát a füge, mint a barack. Fügebőségben desszertben, előételben és borkorcsolyában is ott a helye ennek a különleges finomságnak, amely megédesíti a nyári pillanatokat.