Hozzávalók
- 8 db tojássárgája
- 25 dkg kristálycukor
- 1,5 dl citrom- és lime-lé vegyesen
- 4,5 dl tejszín
- 2 marék friss málna
Elkészítés
A nyolc tojássárgáját a cukorral és a citrusok levével együtt gőz fölött krémesre főzzük. Nem kell habosra felverni, a lényeg, hogy sűrű, ragacsos krém váljék belőle. Ezután levesszük a gőzről a keveréket, és átszűrjük egy olyan tálba, amit előzőleg jégre állítottunk. Így nem fő tovább a krémünk, ráadásul sokkal gyorsabban ki is fog hűlni. Amíg hűl, néhányszor keverjük át. Ha már hideg, akkor verjük fel a tejszínt krémes habbá, és óvatosan keverjük el a citromos krémmel. Egy hosszúkás kenyérsütő formát kibélelünk folpackkal, majd beletöltjük a keverék egyik felét. Megszórjuk friss málnával, majd ráöntjük a maradék krémet is. Ezután a tetejét is befedjük folpackkal, és legalább 4 órára fagyasztóba rakjuk.
Tálalás előtt tányérra borítjuk, és szeletelve szolgáljuk fel.
Borbás Marcsi ezt a receptet így készítette el:
Ajánljuk még: