Citrusos-málnás semifreddo (házi fagyi)

Gasztro

Citrusos-málnás semifreddo (házi fagyi)

Borbás Marcsi receptje

Hozzávalók

  • 8 db tojássárgája
  • 25 dkg kristálycukor
  • 1,5 dl citrom- és lime-lé vegyesen
  • 4,5 dl tejszín
  • 2 marék friss málna

 

Tovább olvasok

Elkészítés

A nyolc tojássárgáját a cukorral és a citrusok levével együtt gőz fölött krémesre főzzük. Nem kell habosra felverni, a lényeg, hogy sűrű, ragacsos krém váljék belőle. Ezután levesszük a gőzről a keveréket, és átszűrjük egy olyan tálba, amit előzőleg jégre állítottunk. Így nem fő tovább a krémünk, ráadásul sokkal gyorsabban ki is fog hűlni. Amíg hűl, néhányszor keverjük át. Ha már hideg, akkor verjük fel a tejszínt krémes habbá, és óvatosan keverjük el a citromos krémmel. Egy hosszúkás kenyérsütő formát kibélelünk folpackkal, majd beletöltjük a keverék egyik felét. Megszórjuk friss málnával, majd ráöntjük a maradék krémet is. Ezután a tetejét is befedjük folpackkal, és legalább 4 órára fagyasztóba rakjuk.

Tálalás előtt tányérra borítjuk, és szeletelve szolgáljuk fel.

Borbás Marcsi ezt a receptet így készítette el:

Ajánljuk még:

A világosság ünnepe – a karácsony története

A történészek szerint már a harmadik század környékén ünnepelték a karácsonyt, méghozzá a Római Birodalomban. Ekkor még semmi köze nem volt a szent ünnepnek Jézus születéséhez, egy teljesen más „születésnap” adta az esemény jelentőségét: akkoriban ugyanis december 25-én tartották a Nap születésnapját. A történelem ismerői szerint a karácsonyi ünnepkör később azért került erre a napra, mert Jézus a keresztények szerint maga a világosság – így gyakorlatilag a pogány és keresztény ünnepkör összekapcsolódott.