Hozzávalók
- 1,5 bögre kesudió
- 1 bögre sűrű kókuszkrém
- 2 ek. méz
- 2,5 dkg natúr kakaó
- 2 ek. étcsokoládé pasztilla
A díszítéshez: 20 dkg fekete csokoládé
Elkészítés
A kesudiót beáztatjuk 3-4 órára. A kókuszkrémet óvatosan nyitjuk ki, és a sűrű fölét lekanalazzuk, azt fogjuk használni a jégkrémhez. Fontos, hogy ilyenkor nem szabad összerázni a doboz tartalmát. Ezt a sűrű krémet turmixba rakjuk a kesudióval együtt. Az áztatóvizet nem használjuk. Adunk még hozzá mézet és kakaóport, majd egyneműre összedolgozzuk a turmixszal a keveréket.
Ha már szép selymes és krémes, jöhet hozzá a csokoládé. Ezzel csak rövid ideig keverjük. Ezután szilikon jégkrémformákba adagoljuk a krémet, majd legalább 3 órára fagyasztóba rakjuk. Végül csokoládét olvasztunk, és megcsíkozzuk vele a jégkrémek mindkét oldalát. Nagyon finom csemege, ráadásul egészséges is!
A recept megjelenését a Smeg támogatta.
Ajánljuk még: