Házi csokoládés jégkrém

Gasztro

Házi csokoládés jégkrém

Borbás Marcsi receptje

Hozzávalók

  • 1,5 bögre kesudió
  • 1 bögre sűrű kókuszkrém
  • 2 ek. méz
  • 2,5 dkg natúr kakaó
  • 2 ek. étcsokoládé pasztilla

A díszítéshez: 20 dkg fekete csokoládé

 

Tovább olvasok

 

Elkészítés

A kesudiót beáztatjuk 3-4 órára. A kókuszkrémet óvatosan nyitjuk ki, és a sűrű fölét lekanalazzuk, azt fogjuk használni a jégkrémhez. Fontos, hogy ilyenkor nem szabad összerázni a doboz tartalmát. Ezt a sűrű krémet turmixba rakjuk a kesudióval együtt. Az áztatóvizet nem használjuk. Adunk még hozzá mézet és kakaóport, majd egyneműre összedolgozzuk a turmixszal a keveréket.

Ha már szép selymes és krémes, jöhet hozzá a csokoládé. Ezzel csak rövid ideig keverjük. Ezután szilikon jégkrémformákba adagoljuk a krémet, majd legalább 3 órára fagyasztóba rakjuk. Végül csokoládét olvasztunk, és megcsíkozzuk vele a jégkrémek mindkét oldalát. Nagyon finom csemege, ráadásul egészséges is!

 A recept megjelenését a Smeg támogatta.

Ajánljuk még:

Paradicsomlevesek netovábbja

Betűtésztás vagy vajas galuskás? Édes vagy borsos? Télen melegen, nyáron hidegen? A paradicsomleves mindenkinek mást és mást jelent. Nekem a betűtésztás, menzás paradicsomleves volt a mumus, mert abban a rántás és a sűrített lé jó arányát nehéz eltalálni. Gyakorlat kell hozzá, nem kevés – és rajongás ezért a sűrű levesért. A házi, vajas galuskás közelebb vitt egy kicsit a paradicsomleves lényegéhez, ám amikor a legkisebb leányom a nyers paradicsomlevesével kínált, az lett a befutó: az igazán nyári, üde, zamatos paradicsomleves – a jövő generációja, új ízek, friss élmények lenyomatai levesbe sűrítve.