Hozzávalók
- 25 dkg zabpehely
- 10 dkg dió
- 10 dkg törökmogyoró
- 5 dkg aszalt barack
- 5 dkg mazsola
- 5 dkg vaj
- 3 ek méz
- 1 kis üveg birslekvár
Elkészítés
A diót és a mogyorót száraz serpenyőben megpirítjuk, majd megdörzsöljük őket. A barackot kisebb darabokra vágjuk, a mazsolát megmossuk.
A vajat a mézzel összemelegítjük, majd a tűzről levéve hozzáadjuk a lekvárt, és az egészet simára keverjük. A száraz hozzávalókat egy nagyobb tálban összekeverjük, majd ráöntjük a mézes-lekváros keveréket, és óvatosan összedolgozzuk. Egy 12 darabos muffinsütő mélyedéseit kivajazzuk, majd ebbe adagoljuk ki a müzlinket. 135 °C-on egy órán át szárítjuk.
Tipp: Az összetevőket kedvünk szerint variálhatjuk – kerülhet bele szezámmag, lenmag, pirított napraforgómag vagy akár tökmag. Nagyon finom szárított vörös áfonyával vagy aszalt szilvával is.
Ajánljuk még: