Havas fenyők

Gasztro

Havas fenyők

Ha jópofa, egyszerű és finom sütit keresel, ezt ne hagyd ki! Az ünnepi időszak látványos, kedves finomsága. A töltelékhez mandulát vagy diót is használhatsz!

Hozzávalók

  • 22 dkg porcukor
  • csipetnyi só
  • 1 evőkanál rum
  • 32 dkg finomliszt
  • 8 dkg finomra darált mandula
  • 2 tojás
  • 1 mandulaaroma
  • 5 dkg vaj

A töltelékhez:

  • 10 dkg földimogyoró
  • 2 evőkanál méz
  • 1 evőkanál kakaópor

Elkészítés

A tésztához valókat összegyúrjuk és fóliába csomagolva, hűvös helyen legalább fél órán át pihentetjük. Ezután lisztezett deszkán 2-3 mm vastagra nyújtjuk, és kis fenyő-formákat szúrunk ki belőle. A fenyőket sütőpapírral borított tepsire fektetjük és előmelegített sütőben 180 C-on 5-6 perc alatt világossárgára sütjük.

A töltelékhez a földimogyorót finomra daráljuk, majd a mézzel meg a kakaóval simára keverjük. A mogyorókrémmel 2-2 fenyő-kekszet összeragasztunk. Kedvünk – és időnk – szerint cukormázzal is díszíthetjük, vagy porcukorral meghinthetjük.

Nyitókép: Halmos Monika @rozsakunyho

Ajánljuk még:

Nincsen diós mákos nélkül! – Bejglitörténelem az ünnepekre

Ahány ház, annyi recept. Ahány íz, annyi történet. Ahány karácsony, annyi bejgli. De honnan ered a sztársütemény? Minek köszönheti népszerűségét? A bejgli még a karácsonyi kalácsot is lesöpörte az első helyről, mai napig őrzi királyi pozícióját az ünnepi desszertek között.