Hozzávalók
- 22 dkg porcukor
- csipetnyi só
- 1 evőkanál rum
- 32 dkg finomliszt
- 8 dkg finomra darált mandula
- 2 tojás
- 1 mandulaaroma
- 5 dkg vaj
A töltelékhez:
- 10 dkg földimogyoró
- 2 evőkanál méz
- 1 evőkanál kakaópor
Elkészítés
A tésztához valókat összegyúrjuk és fóliába csomagolva, hűvös helyen legalább fél órán át pihentetjük. Ezután lisztezett deszkán 2-3 mm vastagra nyújtjuk, és kis fenyő-formákat szúrunk ki belőle. A fenyőket sütőpapírral borított tepsire fektetjük és előmelegített sütőben 180 C-on 5-6 perc alatt világossárgára sütjük.
A töltelékhez a földimogyorót finomra daráljuk, majd a mézzel meg a kakaóval simára keverjük. A mogyorókrémmel 2-2 fenyő-kekszet összeragasztunk. Kedvünk – és időnk – szerint cukormázzal is díszíthetjük, vagy porcukorral meghinthetjük.
Nyitókép: Halmos Monika @rozsakunyho
Ajánljuk még: