Hozzávalók
A tésztához:
- 4 db tojás
- 10 dkg barna cukor
- 15 dkg Magyar Vaj
- 1 ek. sütőpor
- 30 dkg hajdinaliszt
- kb. 1,5 dl Magyar Tej
A tetejére:
- őszi gyümölcsök: körte, szőlő, szilva
- 2 doboz Vanília Ízű Magyar Túródesszert
Elkészítés
A vajat kihabosítjuk a cukorral, majd hozzáadjuk a tojásokat. Ezután jöhet bele a sütőporral elkevert hajdinaliszt, illetve a tej. Annyi tejet adjunk hozzá, hogy krémes, de kicsivel sűrűbb legyen a tésztánk, mint egy piskóta. Végül a masszát sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük. A tetejére kanalazzuk a túródesszertet, majd megrakjuk a megtisztított és feldarabolt gyümölcsökkel.
180 fokos sütőben körülbelül 35 percig sütjük légkeverésen. Tűpróbával ellenőrizzük.
A recept megjelenését az Alföldi Tej támogatta.
Ajánljuk még: