Hajdinalisztes, túrós, gyümölcsös sütemény

Gasztro

Hajdinalisztes, túrós, gyümölcsös sütemény

Borbás Marcsi receptje

Hozzávalók

A tésztához:

  • 4 db tojás
  • 10 dkg barna cukor
  • 15 dkg Magyar Vaj
  • 1 ek. sütőpor
  • 30 dkg hajdinaliszt
  • kb. 1,5 dl Magyar Tej

A tetejére:

  • őszi gyümölcsök: körte, szőlő, szilva
  • 2 doboz Vanília Ízű Magyar Túródesszert

 

Tovább olvasok

 

Elkészítés

A vajat kihabosítjuk a cukorral, majd hozzáadjuk a tojásokat. Ezután jöhet bele a sütőporral elkevert hajdinaliszt, illetve a tej.  Annyi tejet adjunk hozzá, hogy krémes, de kicsivel sűrűbb legyen a tésztánk, mint egy piskóta. Végül a masszát sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük. A tetejére kanalazzuk a túródesszertet, majd megrakjuk a megtisztított és feldarabolt gyümölcsökkel.

180 fokos sütőben körülbelül 35 percig sütjük légkeverésen. Tűpróbával ellenőrizzük. 

A recept megjelenését az Alföldi Tej támogatta.