Gasztro

Habos narancskrém

A könnyű, gyümölcsös desszertek mindig jólesnek. Ilyentájt sokszor kedvező áron lehet narancsot kapni, ám ezek a gyümölcsök néha nagyon savanyúak. Átvarázsolhatjuk gyümölcssalátának, tehetjük mézes-vaníliás joghurtba, vagy készíthetünk mennyei habos narancskrémet is, több-kevesebb méz hozzáadásával.

Hozzávalók

  • 2 narancs – lehetőleg kezeletlen héjú
  • 2 tojás
  • szerecsendió
  • 3 dl narancslé
  • 2 ek méz

Elkészítés

A megmosott narancsok héját lereszeljük, azután meg tisztítjuk őket, a gyümölcs húsát feldaraboljuk és három pohárba vagy üvegtálba elrendezzük. A tojássárgákat egy kislábosban a mézzel elkeverjük, hozzáadjuk a reszelt narancshéjat, belereszelünk kevés szerecsendiót, és habosra keverjük.

Fotó: Halmos Monika @rozsakunyho 

Apránként hozzáadjuk a felforrósított narancslevet, és lassú tűzön, habverővel szorgalmasan keverve sűrűre főzzük.

A tűzről levéve beleforgatjuk a tojásfehérjékből vert kemény habot, és elosztjuk a poharakban várakozó narancsdarabokon.

Fotó: Halmos Monika @rozsakunyho 

Jól behűtve kínáljuk.

Nyitókép: Halmos Monika @rozsakunyho

Ajánljuk még:

8 tápoldat konyhai hulladékokból

Krumplipüré lesz a köret, és a főzőlevet csak úgy kiöntenénk? Ne tegyük! Konyhánk telis-tele van olyan melléktermékekkel, kidobásra ítélt alapanyagokkal, amelyekből elkészíthetjük saját home-made növényi tápoldatainkat: így egyszerre leszünk hulladékmentesek és boldog növénytulajdonosok.