Hozzávalók
- 2 narancs – lehetőleg kezeletlen héjú
- 2 tojás
- szerecsendió
- 3 dl narancslé
- 2 ek méz
Elkészítés
A megmosott narancsok héját lereszeljük, azután meg tisztítjuk őket, a gyümölcs húsát feldaraboljuk és három pohárba vagy üvegtálba elrendezzük. A tojássárgákat egy kislábosban a mézzel elkeverjük, hozzáadjuk a reszelt narancshéjat, belereszelünk kevés szerecsendiót, és habosra keverjük.

Fotó: Halmos Monika @rozsakunyho
Apránként hozzáadjuk a felforrósított narancslevet, és lassú tűzön, habverővel szorgalmasan keverve sűrűre főzzük.
A tűzről levéve beleforgatjuk a tojásfehérjékből vert kemény habot, és elosztjuk a poharakban várakozó narancsdarabokon.

Fotó: Halmos Monika @rozsakunyho
Jól behűtve kínáljuk.
Nyitókép: Halmos Monika @rozsakunyho
Ajánljuk még: