Hozzávalók
- 6 tojásfehérje
- 1 evőkanál citromlé
- 35-40 dkg porcukor
- 1 csomag vaníliás cukor
A krémhez:
- 12 dkg vaj
- 12 dkg cukor
- 1 púpozott evőkanál kakaópor
- 2 evőkanál tej
A tetejére:
- 15 dkg étcsokoládé
- 2 dkg vaj
Elkészítés
A tojásfehérjét kemény habbá verjük. Apránként beleszitáljuk a porcukrot, a vaníliás cukrot, belecsöpögtetjük a citromlevet. Gőz felett sűrű, fényes masszává verjük. Akkor jó, ha a habverőn szépen megáll! Csillagcsöves habzsákba töltjük, és sütőpapírral borított tepsire csókokat nyomunk belőle. Langyos sütőben megszárítjuk.
Fotó: Halmos Monika @rozsakunyho
Közben elkészítjük a krémet. Ehhez a kakaóport a tejjel leforrázzuk, majd a puha vajjal meg a cukorral simára eldolgozzuk. A kész csókokból kettőt-kettőt a krémmel összetapasztunk, majd egy egyik felüket gőz felett megolvasztott csokoládéba mártjuk. Rácsra téve hűlni hagyjuk.
Nyitókép: Halmos Monika @rozsakunyho
Ajánljuk még: