Hozzávalók:
- 20 dkg vaj
- 14 dkg porcukor
- 4 nagy tojás
- 4 dkg vaníliás cukor
- 3 db füge
- 9 dkg kandírozott gyümölcs és mazsola
- 20 dkg liszt
Elkészítés:
A szobahőmérsékletű vajat a porcukorral fehéredésig keverjük. Hozzáadjuk a vaníliás cukrot is.
Ezután beleütjük a tojásokat. Ekkor nagyon nehezen fog elkeveredni, de adjuk hozzá rögtön a kandírozott gyümölcsöket és a felaprított fügét is. Ezek segítenek, hogy újra krémes legyen a keverék állaga.
Végül a lisztet forgatjuk bele. A formába simítjuk, kicsit megütögetjük, majd mehet a sütőbe.
Ez a mennyiség egy nagyobb vagy két kisebb gyümölcskenyérhez elegendő.
180 fokon 15-20 perc alatt tökéletesen megsül.
Ajánljuk még: