Gyümölcskenyér

Gasztro

Gyümölcskenyér

Juhos József receptje

Hozzávalók:

  • 20 dkg vaj
  • 14 dkg porcukor
  • 4 nagy tojás
  • 4 dkg vaníliás cukor
  • 3 db füge
  • 9 dkg kandírozott gyümölcs és mazsola
  • 20 dkg liszt

Elkészítés: 

A szobahőmérsékletű vajat a porcukorral fehéredésig keverjük. Hozzáadjuk a vaníliás cukrot is. 
Ezután beleütjük a tojásokat. Ekkor nagyon nehezen fog elkeveredni, de adjuk hozzá rögtön a kandírozott gyümölcsöket és a felaprított fügét is. Ezek segítenek, hogy újra krémes legyen a keverék állaga.

Végül a lisztet forgatjuk bele. A formába simítjuk, kicsit megütögetjük, majd mehet a sütőbe.

Ez a mennyiség egy nagyobb vagy két kisebb gyümölcskenyérhez elegendő.

180 fokon 15-20 perc alatt tökéletesen megsül.

 

 
 

 

Ajánljuk még:

Hüvelyesek java: 9 recept, ha laktató főzelékre vágynál a hidegben

A hüvelyesekből készített zöldséges fogások minden évszakban jó választásnak bizonyulnak, de a hideg beköszöntével valószínűleg egyre gyakrabban nyúlunk majd értük a kamrában. Kedvenc főzelékeinket, laktató második fogásainkat gyűjtöttük most ötletadó céllal egy csokorba.