Gyümölcskenyér

Gasztro

Gyümölcskenyér

Juhos József receptje

Hozzávalók:

  • 20 dkg vaj
  • 14 dkg porcukor
  • 4 nagy tojás
  • 4 dkg vaníliás cukor
  • 3 db füge
  • 9 dkg kandírozott gyümölcs és mazsola
  • 20 dkg liszt

Elkészítés: 

Tovább olvasok

A szobahőmérsékletű vajat a porcukorral fehéredésig keverjük. Hozzáadjuk a vaníliás cukrot is. 
Ezután beleütjük a tojásokat. Ekkor nagyon nehezen fog elkeveredni, de adjuk hozzá rögtön a kandírozott gyümölcsöket és a felaprított fügét is. Ezek segítenek, hogy újra krémes legyen a keverék állaga.

Végül a lisztet forgatjuk bele. A formába simítjuk, kicsit megütögetjük, majd mehet a sütőbe.

Ez a mennyiség egy nagyobb vagy két kisebb gyümölcskenyérhez elegendő.

180 fokon 15-20 perc alatt tökéletesen megsül.

 

 
 

 

Ajánljuk még:

Zöldre van a torta festve – de nem mindegy, hogy mivel!

A zsenge csalánlevél gazdag vitaminforrás, kitűnő főzeléket, levest főzhetünk belőle. Mint ínségétel, a paraszti konyhák régebben ismerték, de újabban a trendi éttermek is felismerték a csalánt, mint a reformkonyha egyik pompás alapanyagát. Aki megszereti, rá fog jönni, hogy a csalánban még ennél is több van! Mint természetes zöldítőt, mint ásványianyag-raktárt, belekomponálhatjuk akár sós- vagy édes süteménybe is.

 

Már követem az oldalt

X