Hozzávalók
- 1 ek sertészsír
- 2 közepes fej vöröshagyma
- 1 kg sütni való burgonya
- 30-35 dkg juhtúró
- 3 dl zsíros tejszín
- 1 kk őrölt fekete bors
- 1 kk őrölt kömény
- 1 kk őrölt pirospaprika
- 1 csokor petrezselyem
- 1 csokor kapor
- só
- 2-3 szelet kenyér
- 2 ek sertészsír
Elkészítés
A burgonyát meghámozzuk, és cikkekre vágjuk. Felöntjük sós vízzel, majd puhára főzzük. Az apró kockákra vágott vöröshagymát zsíron megdinszteljük, majd felöntjük a burgonya főzőlevével. Egy kevés levet hagyunk a krumplin, és azonnal pürésítjük. Ezután hozzáadjuk a hagymához. Borssal, őrölt köménnyel és egy pici pirospaprikával is ízesítjük. Ha szükséges, akkor még sózzuk. Amikor felforrt a levesünk, elkeverjük benne a túrót, és felöntjük tejszínnel. Az így elkészült ételt még pár percig forraljuk. Közben a kenyeret kis kockákra vágjuk, és zsíron megpirítjuk. A levest megszórjuk apróra vágott kaporral és petrezselyemzölddel, majd a pirított kenyérrel tálaljuk.