Grillezett camembert

Gasztro

Grillezett camembert

Borbás Marcsi receptje

Hozzávalók

  • 2 egész camembert
  • durvára őrölt bors
  • 2 ek olívaolaj
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 ek száraz fehérbor
  • friss rozmaring
  • a tálaláshoz pirítós

 

Tovább olvasok
 
grillezett-camembert-recept-borbas-marcsi

Elkészítés

A camembert-eket rácsosan bevagdossuk úgy, hogy ne vágjuk át az alsó kérget. A fokhagymagerezdeket vékonyra szeleteljük, majd bedugjuk a vágásokba. Ezután a sajtokat sózzuk, borsozzuk, majd meglocsoljuk olívaolajjal és fehérborral. Friss rozmaringgal is ízesítjük. 

grillezett-camembert-recept-borbas-marcsi

 A kenyérszeleteket vékonyan megkenjük olívaolajjal. 

A közepesen melegre felfűtött grillsütőbe helyezzük a sajtokat, és körülbelül tíz perc alatt megsütjük. Akkor van készen, ha az alja piros, a belseje szép krémesre olvadt, de még nem folyik szét. Erre figyeljünk, miközben sütjük. A kenyérszeleteket is helyezzük mellé, és sütés közben egyszer fordítsuk meg. Ha elkészült, máris tálaljuk a sajtot a pirítóssal, friss zellerszárral és egy pohár finom fehérborral.

 A megjelenést a METRO Nagykereskedelem támogatta

Ajánljuk még:

Sárgadinnye zöldfűszerekkel, sárga szirmokkal

Menta, citromfű, bazsalikom, körömvirág, levendula – a nyár izgalmas fűszerei. A közös bennük, hogy a sárgadinnyével különösen finoman ötvözhetjük őket! Ráadásul mind hűsítenek is, úgyhogy a forró napokon az édes sárgadinnyéket hol egyikkel, hol másikkal bolondíthatjuk meg. A sárgadinnyét sosem lehet megunni így! Mutatós, ha a dinnye húsát karalábévájóval vájjuk ki, de ha nincs kedvünk bíbelődni a kis dinnyegolyók formázásával, akkor jöhet a kés, legyenek egyszerűen kockák.