Hozzávalók
- 2 egész camembert
- só
- durvára őrölt bors
- 2 ek olívaolaj
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 ek száraz fehérbor
- friss rozmaring
- a tálaláshoz pirítós
![grillezett-camembert-recept-borbas-marcsi](/data/articles/113/1132/article-113222/grillezett_camembert_recept_Borbas_Marcsi_1_fit_1060x10000.jpg?key=f721c61cd821685f1e5320aa9c879ed6)
Elkészítés
A camembert-eket rácsosan bevagdossuk úgy, hogy ne vágjuk át az alsó kérget. A fokhagymagerezdeket vékonyra szeleteljük, majd bedugjuk a vágásokba. Ezután a sajtokat sózzuk, borsozzuk, majd meglocsoljuk olívaolajjal és fehérborral. Friss rozmaringgal is ízesítjük.
![grillezett-camembert-recept-borbas-marcsi](/data/articles/113/1132/article-113222/grillezett_camembert_recept_Borbas_Marcsi_4_fit_1060x10000.jpg?key=154af9c47a32a6a354d668bf5fd4761a)
A kenyérszeleteket vékonyan megkenjük olívaolajjal.
A közepesen melegre felfűtött grillsütőbe helyezzük a sajtokat, és körülbelül tíz perc alatt megsütjük. Akkor van készen, ha az alja piros, a belseje szép krémesre olvadt, de még nem folyik szét. Erre figyeljünk, miközben sütjük. A kenyérszeleteket is helyezzük mellé, és sütés közben egyszer fordítsuk meg. Ha elkészült, máris tálaljuk a sajtot a pirítóssal, friss zellerszárral és egy pohár finom fehérborral.
A megjelenést a METRO Nagykereskedelem támogatta
Ajánljuk még: