Hozzávalók
- 2 egész camembert
- só
- durvára őrölt bors
- 2 ek olívaolaj
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 ek száraz fehérbor
- friss rozmaring
- a tálaláshoz pirítós
Elkészítés
A camembert-eket rácsosan bevagdossuk úgy, hogy ne vágjuk át az alsó kérget. A fokhagymagerezdeket vékonyra szeleteljük, majd bedugjuk a vágásokba. Ezután a sajtokat sózzuk, borsozzuk, majd meglocsoljuk olívaolajjal és fehérborral. Friss rozmaringgal is ízesítjük.
A kenyérszeleteket vékonyan megkenjük olívaolajjal.
A közepesen melegre felfűtött grillsütőbe helyezzük a sajtokat, és körülbelül tíz perc alatt megsütjük. Akkor van készen, ha az alja piros, a belseje szép krémesre olvadt, de még nem folyik szét. Erre figyeljünk, miközben sütjük. A kenyérszeleteket is helyezzük mellé, és sütés közben egyszer fordítsuk meg. Ha elkészült, máris tálaljuk a sajtot a pirítóssal, friss zellerszárral és egy pohár finom fehérborral.