Gombás harcsapaprikás

Gasztro

Gombás harcsapaprikás

Igazi őszi fogás! 

Hozzávalók:

  • ½ kg harcsafilé 
  • ½ kg vegyes típusú gomba
  • 1 fej vöröshagyma
  • olaj
  • pirospaprika

Elkészítés:

A vöröshagymát kockára vágjuk, és olajon egy kicsit megdinszteljük, majd hozzáadjuk a falatokra darabolt gombát, együtt megpirítjuk, végül enyhén sózzuk. A gomba ekkor levet ereszt, ezért nem kell a paprikáshoz vizet tenni! Amikor a gomba elkészült, rátesszük a pirospaprikát, majd a besózott harcsafilét. Mikor a hal is puhára főtt, az ételt túrós csuszával tálaljuk. 

 

 

 

 

Ajánljuk még:

Fügés-sajtkrémes torta

Füge-bőségben sorra cserélnek gazdát a fügés receptek, hiszen idén soha nem látott bőséggel ontották a gyümölcseiket idehaza is. Ha még van az édes gyümölcsből, ezt a sajtkrémes tortát mindenképpen ki kell próbálni az utolsó, érett, akár kicsit szottyos fügékkel. Ha ízlett, akkor a tél folyamán előre beáztatott, aszalt fügével is meg lehet ismételni néhányszor.