Gombás harcsapaprikás

Gasztro

Gombás harcsapaprikás

Igazi őszi fogás! 

Hozzávalók:

  • ½ kg harcsafilé 
  • ½ kg vegyes típusú gomba
  • 1 fej vöröshagyma
  • olaj
  • pirospaprika

Elkészítés:

Tovább olvasok

A vöröshagymát kockára vágjuk, és olajon egy kicsit megdinszteljük, majd hozzáadjuk a falatokra darabolt gombát, együtt megpirítjuk, végül enyhén sózzuk. A gomba ekkor levet ereszt, ezért nem kell a paprikáshoz vizet tenni! Amikor a gomba elkészült, rátesszük a pirospaprikát, majd a besózott harcsafilét. Mikor a hal is puhára főtt, az ételt túrós csuszával tálaljuk. 

 

 

 

 

Ajánljuk még:

11 marcipángolyó a 110 éves anyák napi tortán – te mivel leped meg idén édesanyádat?

Rhea, Kronosz felesége és Zeusz anyja méltán vált a görögök tavaszünnepének főhősévé már az ókorban. A mitológia szerint ugyanis Kronosz az elő öt közös gyermeküket lenyelte, abbéli félelmében, hogy azok veszélyeztetik hatalmát, és végül a legkisebbik testvér, Zeusz mentette fivéreit és nővéreit a haláltól: végül a három fiútestvér osztozott a világ uralmán, három lánytestvérük pedig istennőként éltek az Olümposzon. A görögök az istenek anyjaként tisztelték Rheát, neki szentelték tavaszünnepüket, amely a mai anyák napja eredete. Később az őskeresztények Szűz Mária tiszteletének szentelték nagyböjt negyedik vasárnapját, a 17. századi Angliában pedig már az összes anyára kiterjedt a megemlékezés, és időpontja kitolódott a húsvét utáni negyedik vasárnapra. Jelentősége nem változott, formája annál inkább – készüljünk együtt anyák napjára!

 

Már követem az oldalt

X