Gluténmentes olívás-babos penne

Gasztro

Gluténmentes olívás-babos penne

Borbás Marcsi receptje

Hozzávalók:

  • 200 g Avena GoFit Zabpenne
  • 2 ek olívaolaj
  • 100 g főtt szójabab
  • 100 g főtt tarkabab
  • 15 szem zöld olívabogyó
  • 2 dl passzírozott paradicsom
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 szál újhagyma
  • 2 szem paradicsom
  • chilipaprika (ízlés szerint)
  • friss kakukkfű
  • só, bors

 

Tovább olvasok
glutenmentes-olivas-babos-penne-recept-borbas-marcsi

A tésztát sós, forrásban lévő vízben négy perc alatt készre főzzük. Az olívaolajon megfonnyasztjuk a felkarikázott újhagymát és az aprított fokhagymát. Hozzáadjuk a passzírozott paradicsomot, a karikára vágott olívabogyót, illetve a főtt szójababot és a tarkababot. Sűrű, krémes szaftot főzünk, közben ízesítjük sóval, borssal, valamint ízlés szerint chilivel. Ha kész a mártás, hozzáadjuk a megfőtt tésztát és a friss paradicsomot is. 

Egyet forralunk még rajta, majd friss kakukkfűvel megszórva tálaljuk.

 A recept megjelenését az Avena Gofit támogatta.

Ajánljuk még:

Sárgadinnye zöldfűszerekkel, sárga szirmokkal

Menta, citromfű, bazsalikom, körömvirág, levendula – a nyár izgalmas fűszerei. A közös bennük, hogy a sárgadinnyével különösen finoman ötvözhetjük őket! Ráadásul mind hűsítenek is, úgyhogy a forró napokon az édes sárgadinnyéket hol egyikkel, hol másikkal bolondíthatjuk meg. A sárgadinnyét sosem lehet megunni így! Mutatós, ha a dinnye húsát karalábévájóval vájjuk ki, de ha nincs kedvünk bíbelődni a kis dinnyegolyók formázásával, akkor jöhet a kés, legyenek egyszerűen kockák.