Hozzávalók:
- 200 g Avena GoFit Zabpenne
- 2 ek olívaolaj
- 100 g főtt szójabab
- 100 g főtt tarkabab
- 15 szem zöld olívabogyó
- 2 dl passzírozott paradicsom
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 szál újhagyma
- 2 szem paradicsom
- chilipaprika (ízlés szerint)
- friss kakukkfű
- só, bors
![glutenmentes-olivas-babos-penne-recept-borbas-marcsi](/data/articles/113/1130/article-113011/glutenmentes_olivas_babos_penne_recept_Borbas_Marcsi_3_fit_1060x10000.jpg?key=dde7e64c9d574aff31178100d15fb944)
A tésztát sós, forrásban lévő vízben négy perc alatt készre főzzük. Az olívaolajon megfonnyasztjuk a felkarikázott újhagymát és az aprított fokhagymát. Hozzáadjuk a passzírozott paradicsomot, a karikára vágott olívabogyót, illetve a főtt szójababot és a tarkababot. Sűrű, krémes szaftot főzünk, közben ízesítjük sóval, borssal, valamint ízlés szerint chilivel. Ha kész a mártás, hozzáadjuk a megfőtt tésztát és a friss paradicsomot is.
Egyet forralunk még rajta, majd friss kakukkfűvel megszórva tálaljuk.
A recept megjelenését az Avena Gofit támogatta.
Ajánljuk még: