Hozzávalók: (4 főre, kb. 1 kg garganellihez)
Az alaptésztához:
- 8-10 tojás
- 1 kg 00-ás liszt
- 1 csipetnyi só
- 1 ek olívaolaj
Az összeállításhoz:
- 20 db cukkinivirág
- 1 újhagyma
- 2 tojássárgája
- 2 g sáfrány
- 1 csipet chilipaprika
- 50 g pecorino
- csirkealaplé
- 1 dl olívaolaj
- 100 g kisebb cukkini
- 20 ml fokhagymás olaj
- 16 gobetti rákfarok
- borágóvirág,
- kapor, só
Elkészítés:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, és a hűtőbe tesszük fél órára pihenni. Kivesszük a hűtőszekrényből az összegyúrt masszát és tésztagép segítségével kinyújtjuk. 4×4 cm-es négyezeteket vágunk belőle, és egy pálcika segítségével garganelli fésűn összepöndörítjük, így kapjuk meg garganelli tésztaformákat. Ezt követően a tésztát egy liszttel megszórt vászondarabon hagyjuk megszáradni.
A folytatáshoz a cukkinivirágokat megtisztítjuk, megmossuk, és apróra vágjuk az újhagymával együtt. A garganelli tésztát forrásban lévő vízbe tesszük. Az olívaolajat egy lábasba öntjük, és hozzátesszük a felszeletelt cukkinivirágot és az újhagymát. Hozzáadunk pár kanál vizet – csak annyit, hogy a sáfrány fel tudjon oldódni benne. Sózzuk, borsozzuk és egy kis chilivel megszórjuk. Ezt követően közepes lángon pár percig barnítjuk. A megbarnított cukkinivirágot egy szitán átpasszírozzuk, hozzáadunk egy kevés alaplét, majd további 5 percig főzzük.
A cukkiniket kis karikákra vágjuk, és fokhagymás olajon pirítjuk.
Egy másik serpenyőben a rákfarkot is megpirítjuk. A két serpenyő tartalmát összeöntjük egybe, és hozzátesszük a megfőtt, leszűrt tésztát, a tojássárgájákat és a pecorino sajtot. Az egészet összekeverjük.
Tálaláskor borágóvirággal és kaporral díszítjük.
Ajánljuk még: