Fűszeres túróval töltött csirkecomb

Gasztro

Fűszeres túróval töltött csirkecomb

Antal Csilla receptje

Hozzávalók:

  • 4 db csirke felsőcombfilé
  • 15 dkg Magyar Rögös Túró
  • friss rozmaring
  • só, bors
  • 5 dkg Magyar Trappista Sajt
  • 5 dkg Magyar Vaj
  • 2 ek olaj
  • 1 dl víz
  • 1 dl száraz rozé

 

Tovább olvasok
fuszeres-csirkecomb-recept-borbas-marcsi

 

Elkészítés:

A csirkecombokat kissé kiklopfoljuk, majd sózzuk, borsozzuk. A túrót krémesre áttörjük, majd ízesítjük sóval, borssal, aprított friss rozmaringgal. Mindegyik hússzeletre teszünk egy adag túrókrémet, majd feltekerjük. Hajtással lefelé tesszük be egy tepsibe. Meglocsoljuk egy kevés olajjal, a vajat pedig darabokban tesszük a húsokra. Néhány friss rozmaringágat is rakunk melléjük.

Ezután a csirkecombok alá öntjük a vizet, illetve a bort, majd lefedve betesszük a 175 fokos sütőbe. Ha a hús már puha, akkor levesszük a takarást, és megszórjuk mindegyik combot reszelt sajttal. Ha a sajt megpirult, máris tálaljuk friss salátával.

A finom ételek elkészítését a Magyar Tej termékeket gyártó Alföldi Tej támogatta.