Hozzávalók:
- 4 db csirke felsőcombfilé
- 15 dkg Magyar Rögös Túró
- friss rozmaring
- só, bors
- 5 dkg Magyar Trappista Sajt
- 5 dkg Magyar Vaj
- 2 ek olaj
- 1 dl víz
- 1 dl száraz rozé
Elkészítés:
A csirkecombokat kissé kiklopfoljuk, majd sózzuk, borsozzuk. A túrót krémesre áttörjük, majd ízesítjük sóval, borssal, aprított friss rozmaringgal. Mindegyik hússzeletre teszünk egy adag túrókrémet, majd feltekerjük. Hajtással lefelé tesszük be egy tepsibe. Meglocsoljuk egy kevés olajjal, a vajat pedig darabokban tesszük a húsokra. Néhány friss rozmaringágat is rakunk melléjük.
Ezután a csirkecombok alá öntjük a vizet, illetve a bort, majd lefedve betesszük a 175 fokos sütőbe. Ha a hús már puha, akkor levesszük a takarást, és megszórjuk mindegyik combot reszelt sajttal. Ha a sajt megpirult, máris tálaljuk friss salátával.
A finom ételek elkészítését a Magyar Tej termékeket gyártó Alföldi Tej támogatta.
Ajánljuk még: