Hozzávalók
- 50 dkg leveles tészta
- 4 dl zsíros habtejszín
- 6 tojássárgája
- 15 dkg cukor
- 2 ek kukoricakeményítő
- 20 dkg mandula
- 10 dkg aranymazsola
- 1 ek. rumaroma
- 3 csepp rózsavíz
- 12 dkg vaj
- 1/2 kk. fahéj
- csipetnyi reszelt szerecsendió
- 1 egész citrom héja
A díszítéshez:
- 4 dl zsíros habtejszín
- 3 ek. porcukor
- 1 cs. instant zselatin
- 50 dkg barackkompót
Elkészítés
A leveles tésztából négy egyforma kört vágunk, majd sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk ezeket, és 180 fokon pirosra sütjük. Ezután hagyjuk kihűlni.
A krémhez a tejszínt gőzölésig melegítjük. A tojások sárgáját kikeverjük a cukorral és a keményítővel. Ha a tejszín már forró, akkor egy merőkanálnyival adunk a tojásos keverékhez, majd az egészet visszaöntjük a fazékba. Amint egyet forrt, be is fog sűrűsödni. Ekkor azonnal húzzuk le a tűzről, és hagyjuk szobahőmérsékletűre hűlni. Végül a puha vajat kihabosítjuk, majd elkeverjük a krémmel. Ízesítjük fahéjjal, vaníliával és citromhéjjal. Beleforgatjuk a rumba áztatott mazsolát, és a pirított, aprított mandulát is.
Ha mindennel elkészültünk, betöltjük a megsült lapokat a krémmel. Legalább egy órára hűtőbe rakjuk, hogy szépen összeálljon a torta. A befejezéshez a tejszínt elkezdjük felverni. Közben hozzáadjuk az instant zselatint, majd kanalanként a porcukrot is. Ha már szép kemény a hab, akkor bevonjuk vele a tortát, és ízlésünknek megfelelően díszítjük. Végül lecsepegtetett sárgabarackbefőttel dekoráljuk.
Ajánljuk még: