Főtt kolbász

Gasztro

Főtt kolbász

Borbás Marcsi receptje

Hozzávalók

  • 1 szál füstölt kolbász
  • Univer mustár
  • Univer csemege torma

 

Tovább olvasok

Elkészítés

A virsli megjelenése előtt gyakran került az asztalra a főtt füstölt kolbász. Szilveszteri csemegeként is fogyasztották, természetesen mustárral vagy tormával. Az elkészítése rendkívül egyszerű. A füstölt kolbászt hüvelykujjnyi darabokra vágjuk, és feltesszük főni.

Ha megpuhult, frissen, forrón már fogyasztjuk is. Húsvétkor a sonka mellé is kerülhet néhány darab a főzővízbe.

 A recept megjelenését az Univer támogatta.

Ajánljuk még:

Komáromi Jókai palacsinta, avagy az írófejedelem bablevese szilárd változatban

A Jókai bablevesről talán már mindannyian hallottunk. És a Jókai palacsintáról? Jómagam nemrég ismerkedtem meg vele komáromi látogatásom során. Olyannyira meglepődtem azon, hogy késsel-villával faltam a jó bablevesből ismert ízeket, olvadtak a textúrák a nyelvemen, hallgattam a palacsinta születéstörténetét, és közben egyre az járt a fejemben, hogy száz év múlva féltve őrzött legenda lehet az alig egy éves ételköltemény. Hazaérve persze elkészült nálunk is, hogy leteszteljem, mit szól hozzá a bableveskedvelő siserehad. Megnyalták utána mind a tíz ujjukat!

 

Már követem az oldalt

X