Főtt kolbász

Gasztro

Főtt kolbász

Borbás Marcsi receptje

Hozzávalók

  • 1 szál füstölt kolbász
  • Univer mustár
  • Univer csemege torma

 

Tovább olvasok

Elkészítés

A virsli megjelenése előtt gyakran került az asztalra a főtt füstölt kolbász. Szilveszteri csemegeként is fogyasztották, természetesen mustárral vagy tormával. Az elkészítése rendkívül egyszerű. A füstölt kolbászt hüvelykujjnyi darabokra vágjuk, és feltesszük főni.

Ha megpuhult, frissen, forrón már fogyasztjuk is. Húsvétkor a sonka mellé is kerülhet néhány darab a főzővízbe.

 A recept megjelenését az Univer támogatta.

Ajánljuk még:

Sárgadinnye zöldfűszerekkel, sárga szirmokkal

Menta, citromfű, bazsalikom, körömvirág, levendula – a nyár izgalmas fűszerei. A közös bennük, hogy a sárgadinnyével különösen finoman ötvözhetjük őket! Ráadásul mind hűsítenek is, úgyhogy a forró napokon az édes sárgadinnyéket hol egyikkel, hol másikkal bolondíthatjuk meg. A sárgadinnyét sosem lehet megunni így! Mutatós, ha a dinnye húsát karalábévájóval vájjuk ki, de ha nincs kedvünk bíbelődni a kis dinnyegolyók formázásával, akkor jöhet a kés, legyenek egyszerűen kockák.