Hozzávalók:
- 1 vajas levelestészta
- 3 közepes fej fokhagyma
- 120 g friss kecskesajt
- 120 g érett juhtúró
- 2 tojás
- 125 gr krémsajt
- 1 kis kanál olívaolaj
- 1 evőkanál balzsamecet
- 1 evőkanál cukor
- 25 cl víz
- apróra vágott kakukkfű
- apróra vágott rozmaring
- só, bors
Elkészítés:
A megtisztított fokhagymagerezdeket felfőzzük vízzel, olívaolajjal, balzsamecettel, sóval, borssal, cukorral. Ha a fokhagyma már kissé megpuhult hozzáadjuk a kakukkfüvet és a rozmaringot.
Amíg a fokhagyma fő, előkészítjük a pite további hozzávalóját: 125 gramm krémsajtot összekeverünk a tojásokkal, a sóval és a borssal.
Amikor teljesen puha a hagyma, hagyjuk kissé kihűlni, majd a pitetésztába kanalazzuk. Rápakoljuk a felaprított kecskesajtot és a juhtúrót, majd ráöntjük a krémsajtos tölteléket.
160 fokon 30-35 percig aranybarnára sütjük.
Videóreceptünket ehhez az ételhez itt találjátok:
Ajánljuk még:
Diótorta
Hat narancsos dekoráció, amely fillérekből teszi szebbé a karácsonyt
„Az ünnepet ki kell böjtölni” – Adventi beszélgetés Várszegi Asztrik atyával
Szeretnéd, ha a gyermeked minél nagyobb örömöt élne át? Érdemes már korán bevezetni a 3 ajándék elvét!
Ha mindig csak három ajándékot kap az utód, sokkal nagyobb a várakozás és az öröm. Tapasztalatból mondom.