Fokhagymás pite

Gasztro

Fokhagymás pite

La tarte à l'ail, avagy fokhagymás pite, ahogy a franciák készítik!

Hozzávalók:

  • 1 vajas levelestészta
  • 3 közepes fej fokhagyma
  • 120 g friss kecskesajt
  • 120 g érett juhtúró
  • 2 tojás
  • 125 gr krémsajt
  • 1 kis kanál olívaolaj
  • 1 evőkanál balzsamecet
  • 1 evőkanál cukor
  • 25 cl víz
  • apróra vágott kakukkfű
  • apróra vágott rozmaring
  • só, bors

 

Tovább olvasok

Elkészítés:

A megtisztított fokhagymagerezdeket felfőzzük vízzel, olívaolajjal, balzsamecettel, sóval, borssal, cukorral. Ha a fokhagyma már kissé megpuhult hozzáadjuk a kakukkfüvet és a rozmaringot.

Amíg a fokhagyma fő, előkészítjük a pite további hozzávalóját: 125 gramm krémsajtot összekeverünk a tojásokkal, a sóval és a borssal.

Amikor teljesen puha a hagyma, hagyjuk kissé kihűlni, majd a pitetésztába kanalazzuk. Rápakoljuk a felaprított kecskesajtot és a juhtúrót, majd ráöntjük a krémsajtos tölteléket.

160 fokon 30-35 percig aranybarnára sütjük.

Videóreceptünket ehhez az ételhez itt találjátok: 

Ajánljuk még:

A töltött káposztát többféleképpen is készítheted! 6 receptet hoztunk

A töltött káposzta olyan klasszikus, amelyet sokféle recept szerint tudunk elkészíteni. Mutatjuk a recepteket, így mindenki megtalálhatja az ízlésének megfelelőt: van exkluzív, hagyományos, diétás, és olyan is, ami földhöz vág, pedig vegetáriánus. A savanyú káposztát régen a „magyarok címere” névvel illették, hiszen rengeteg olyan receptünk volt, amelynek ez a fő alapanyaga. Mindenütt közkedvelt, még sincs belőle két egyforma.