Fokhagymás pite

Gasztro

Fokhagymás pite

La tarte à l'ail, avagy fokhagymás pite, ahogy a franciák készítik!

Hozzávalók:

  • 1 vajas levelestészta
  • 3 közepes fej fokhagyma
  • 120 g friss kecskesajt
  • 120 g érett juhtúró
  • 2 tojás
  • 125 gr krémsajt
  • 1 kis kanál olívaolaj
  • 1 evőkanál balzsamecet
  • 1 evőkanál cukor
  • 25 cl víz
  • apróra vágott kakukkfű
  • apróra vágott rozmaring
  • só, bors

 

Tovább olvasok

Elkészítés:

A megtisztított fokhagymagerezdeket felfőzzük vízzel, olívaolajjal, balzsamecettel, sóval, borssal, cukorral. Ha a fokhagyma már kissé megpuhult hozzáadjuk a kakukkfüvet és a rozmaringot.

Amíg a fokhagyma fő, előkészítjük a pite további hozzávalóját: 125 gramm krémsajtot összekeverünk a tojásokkal, a sóval és a borssal.

Amikor teljesen puha a hagyma, hagyjuk kissé kihűlni, majd a pitetésztába kanalazzuk. Rápakoljuk a felaprított kecskesajtot és a juhtúrót, majd ráöntjük a krémsajtos tölteléket.

160 fokon 30-35 percig aranybarnára sütjük.

Videóreceptünket ehhez az ételhez itt találjátok: 

Ajánljuk még:

„Életem lényege: nem hasonlítani” – Marton Évával beszélgettünk

Az élet nagyáriájában nem fordulnak elő hamis hangok, hiszen csak az szólalhat meg, ami igaz és örökérvényű. Marton Éva világhírű szoprán élete és művészete a pleine voix a „tisztán éltem, híven szerettem” akkordjaira íródott, és bár befogadhatatlanul gazdag életművet kínál elemzésre kortársai és az utókor számára, sem művészetében, sem hétköznapi jelenlétében nem találunk benne harmóniaidegen hangokat. Különleges hangjával és egyéniségével mindenképpen, de beszélgetés közben még a pillantásával is tanít: koncentrálni, a fontosat látni, méltósággal őrizni a precízen szabott mércét.