Fehércsokoládés tökmagkrém

Gasztro

Fehércsokoládés tökmagkrém

Borbás Marcsi receptje

Hozzávalók

  • 20 dkg héj nélküli tökmag
  • 15 dkg fehér csokoládé
  • 5 dkg vaj
  • 1-2 ek. tökmagolaj

 

Tovább olvasok

Elkészítés

A tökmagot száraz serpenyőben megpirítjuk. Ezután rövid ideig hagyjuk hűlni, majd késes aprítóba rakjuk. A fehér csokoládét és a vajat gőz fölött felolvasztjuk, majd a szemcsésre darált tökmaghoz adjuk. Az aprítóval összedolgozzuk az egészet.

Ezután annyi tökmagolajat adunk még hozzá, hogy sűrű, de folyékony állagú legyen. Alaposan összeturmixoljuk, majd kis üvegekbe töltjük. Hűtőbe rakjuk, hogy a vaj és a csokoládé vissza tudjon dermedni. Ezután máris fogyasztható ez a különleges csemege.

 A recept megjelenését a SMEG támogatta.

Ajánljuk még:

Paradicsomlevesek netovábbja

Betűtésztás vagy vajas galuskás? Édes vagy borsos? Télen melegen, nyáron hidegen? A paradicsomleves mindenkinek mást és mást jelent. Nekem a betűtésztás, menzás paradicsomleves volt a mumus, mert abban a rántás és a sűrített lé jó arányát nehéz eltalálni. Gyakorlat kell hozzá, nem kevés – és rajongás ezért a sűrű levesért. A házi, vajas galuskás közelebb vitt egy kicsit a paradicsomleves lényegéhez, ám amikor a legkisebb leányom a nyers paradicsomlevesével kínált, az lett a befutó: az igazán nyári, üde, zamatos paradicsomleves – a jövő generációja, új ízek, friss élmények lenyomatai levesbe sűrítve.