Fehércsokoládés tökmagkrém
Olvasási idő: 2 perc

Fehércsokoládés tökmagkrém

Borbás Marcsi receptje

Hozzávalók

  • 20 dkg héj nélküli tökmag
  • 15 dkg fehér csokoládé
  • 5 dkg vaj
  • 1-2 ek. tökmagolaj

 

Tovább olvasok

Elkészítés

A tökmagot száraz serpenyőben megpirítjuk. Ezután rövid ideig hagyjuk hűlni, majd késes aprítóba rakjuk. A fehér csokoládét és a vajat gőz fölött felolvasztjuk, majd a szemcsésre darált tökmaghoz adjuk. Az aprítóval összedolgozzuk az egészet.

Ezután annyi tökmagolajat adunk még hozzá, hogy sűrű, de folyékony állagú legyen. Alaposan összeturmixoljuk, majd kis üvegekbe töltjük. Hűtőbe rakjuk, hogy a vaj és a csokoládé vissza tudjon dermedni. Ezután máris fogyasztható ez a különleges csemege.

 A recept megjelenését a SMEG támogatta.

Kapcsolódó tartalom
Darázsfészek
Farkas Boglárka | 2025. október 20

Darázsfészek

Az ízeket éppen úgy örököljük, akárcsak genetikánkat és a családi történeteket. Valójában éppen ezek a történetek fűszerezik egyedivé az ételeket, amelyek gyermekkorunk legfontosabb pillanatait idézik bennünk. A nagymamától kapott receptekből később nemcsak süteményeket sütünk, de életünk ösvényeit róva ezek az ízek és emlékmorzsák biztosítanak éltető erőt a mindennapokhoz. Nosztalgiával sütöm mindig ezt a darázsfészket. Azt hiszem, sokan őrzünk hasonló recepteket!