Hozzávalók:
- 1 kg vadhús
- 50 dkg vöröshagyma
- 20 dkg fokhagyma
- só ízlés szerint
- fekete bors ízlés szerint
- 4 db babérlevél
- 4 db borókabogyó
- 1 kis csokor kakukkfű
- 2 dl vörösbor
- 20 dkg mangalicazsír
- 20 dkg vargánya gomba
A sztrapacskához:
- 30 dkg liszt
- 60 dkg burgonya
- 25 dkg juhtúró
- 20 dkg tejföl
- 20 dkg mangalicaszalonna
Elkészítés:
A vöröshagymát mangalicazsírban karamellizáljuk, majd beletesszük a feldarabolt vadhúst, és kevés ideig hagyjuk pirulni. Ezután beletesszük a fűszercsokrunkat, a fokhagymát, a sót, a borsot, a babérlevelet, a borókabogyót, majd felöntjük jó minőségű vörösborral. Főzni kezdjük, hagyjuk kibontakozni az ízeket a fazékban. Amikor úgy látjuk, hogy a főzési idő a végéhez közeledik, a hús megpuhult, a zöldségekből jó sűrű szaft alakult, beletesszük az illatos, friss erdei gombánkat a keverékbe, és még 20 percig főzzük az egészet.
Eközben elkészítjük a sztrapacskánkat, ami nem áll másból, mint héjában főtt, összenyomott burgonyából és minőségi lisztből. Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint, majd összedolgozzuk a hozzávalókat. Zubogó sós vízbe beleszaggatjuk, készre főzzük.
Egy serpenyőben a kockára vágott mangalicaszalonnánkat kisütjük, és beleforgatjuk a sztrapacskát a juhtúróval.
Ajánljuk még: