Egyszerűen laktató: savanyú szósz

Gasztro

Egyszerűen laktató: savanyú szósz

Borbás Marcsi receptje.

Hozzávalók:

  • 15-20 dkg húsos szalonna
  • 2-3 ek liszt
  • 2 fej vöröshagyma (közepes)
  • fejenként egy tojás
  • cukor
  • ecet

Elkészítés:

A szalonnát vékony szeletekre vágjuk, majd beirdaljuk, hogy kakastaréj-formát kapjunk. Ezután egy kisebb lábosban megsütjük. A megpirult szalonnacsíkokat kivesszük, majd a zsírjában üvegesre pároljuk a vöröshagymát. Rátesszük a lisztet, amit rózsaszínre pirítunk. eztuán vízzel felöntjük, de ha van otthon, használhatunk hozzá hús- vagy zöldség alaplevet is. Ezután cukorral, sóval és ecettel ízesítjük. Végül hozzáütjük a tojásokat a következő módon: fejenként egy tojást elkeverünk a mártással, ezzel sűrítjük tovább, akárcsak a tojáslevest. Ezután személyenként egy újabb tojást egészben ütünk bele, ekkor már nem keverjük. Az egészben hagyott tojásokra ráhúzzuk a mártást, majd lekapcsoljuk alatta a lángot, és lefedve állni hagyjuk további öt percig. Így az egészben hagyott tojások sárgája folyékony marad. Utána úgy tálaljuk, hogy mindenkinek jusson egy egész tojás és egy-két szelet szalonna. Frissen, forrón fogyasztjuk.

 

 

 

 

 

Ajánljuk még:

A töltött káposztát többféleképpen is készítheted! 6 receptet hoztunk

A töltött káposzta olyan klasszikus, amelyet sokféle recept szerint tudunk elkészíteni. Mutatjuk a recepteket, így mindenki megtalálhatja az ízlésének megfelelőt: van exkluzív, hagyományos, diétás, és olyan is, ami földhöz vág, pedig vegetáriánus. A savanyú káposztát régen a „magyarok címere” névvel illették, hiszen rengeteg olyan receptünk volt, amelynek ez a fő alapanyaga. Mindenütt közkedvelt, még sincs belőle két egyforma.