Hozzávalók:
- 15-20 dkg húsos szalonna
- 2-3 ek liszt
- 2 fej vöröshagyma (közepes)
- fejenként egy tojás
- só
- cukor
- ecet
Elkészítés:
A szalonnát vékony szeletekre vágjuk, majd beirdaljuk, hogy kakastaréj-formát kapjunk. Ezután egy kisebb lábosban megsütjük. A megpirult szalonnacsíkokat kivesszük, majd a zsírjában üvegesre pároljuk a vöröshagymát. Rátesszük a lisztet, amit rózsaszínre pirítunk. eztuán vízzel felöntjük, de ha van otthon, használhatunk hozzá hús- vagy zöldség alaplevet is. Ezután cukorral, sóval és ecettel ízesítjük. Végül hozzáütjük a tojásokat a következő módon: fejenként egy tojást elkeverünk a mártással, ezzel sűrítjük tovább, akárcsak a tojáslevest. Ezután személyenként egy újabb tojást egészben ütünk bele, ekkor már nem keverjük. Az egészben hagyott tojásokra ráhúzzuk a mártást, majd lekapcsoljuk alatta a lángot, és lefedve állni hagyjuk további öt percig. Így az egészben hagyott tojások sárgája folyékony marad. Utána úgy tálaljuk, hogy mindenkinek jusson egy egész tojás és egy-két szelet szalonna. Frissen, forrón fogyasztjuk.
Ajánljuk még: