Egészben eltett paradicsom

Gasztro

Egészben eltett paradicsom

 Paradicsomból is készülhet savanyúság! 

Hozzávalók:

  • Annyi húsos paradicsom, amennyi egy 5 literes befőttes üvegbe belefér.
  • egy kis csokor petrezselyem
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1-2 db zöld csípős paprika (ízlés szerint)
  • Fűszerkeverék: 
    • babérlevél
    • mustármag
    • feketebors (egész)
    • rózsabors (egész)
    • kapormag
    • szegfűbors
    • szegfűszeg

A savanyúság levéhez:

  • 4 liter víz
  • 50 dkg cukor
  • 20 dkg só
  • fél liter 10 %-os ecet

 

Tovább olvasok

Elkészítés:

Készítsük el a savanyúság levét: ehhez a vízben oldjuk fel a sót és a cukrot, majd keverjük bele az ecetet. Forraljuk fel az egészet.

A befőttes üveg aljára tegyünk a megmosott petrezselyemből. Ezután egyenként, hogy jól kitöltse az üveget, rakjuk bele a megmosott paradicsomokat, a megtisztított fokhagymagerezdeket és a csípős paprikát, valamint ízlés szerint adjunk hozzá a fűszerkeverékből.

Amikor a befőttes megtelt paradicsommal, karimáig öntsük fel a forró lével, majd lezárjuk és kidunsztoljuk üveget. Ehhez egy lábos aljára tegyünk vizet, állítsuk bele az üveget, és forraljuk 5 percig. Utána szárazdunsztban hagyjuk kihűlni.

 

Már követem az oldalt

X