Édesburgonya-puding ropogóssal

Gasztro

Édesburgonya-puding ropogóssal

Borbás Marcsi receptje

Hozzávalók:

A pudinghoz:

  • 5-6 db közepes édesburgonya
  • 10 dkg vaj
  • 1,25 dl tej
  • 2 db tojás
  • 2 ek cukor

A ropogóshoz:

  • 3 ek vaj
  • 12 dkg barna cukor
  • 3 ek hajdinaliszt
  • egy nagy maréknyi kókuszchips
  • egy nagy maréknyi vágott mandula

 

batata-puding-recept

 

Tovább olvasok

Elkészítés:

Az édesburgonyát sütőben megsütjük, majd meghámozzuk. Szobahőmérsékletű vajjal simára kikeverjük. Egy másik tálban a tojást a cukorral kihabosítjuk majd hozzáadjuk a tejet.

A két edény tartalmát nagy, laza keverőmozdulatokkal elvegyítjük. Ízlés szerint fűszerezzük fahéjjal, szegfűszeggel, citromhéjjal.  

A ropogóshoz a vajat felolvasztjuk, majd belekeverjük a cukrot és a lisztet. Ezután belekeverjük a kókuszt és a manduladarabokat. A sütőt 165 fokra előmelegítjük. Egy tepsit kivajazunk, majd beleöntjük a puding felét. Ráhalmozzuk a ropogós egy részét, majd újra pudingot és újra ropogóst rétegzünk.

Addig sütjük, míg a teteje megpirul, ropogósra sül. Langyosan tálaljuk.

Borbás Marcsi ezt a receptet így készítette el: