Hozzávalók:
A pudinghoz:
- 5-6 db közepes édesburgonya
- 10 dkg vaj
- 1,25 dl tej
- 2 db tojás
- 2 ek cukor
A ropogóshoz:
- 3 ek vaj
- 12 dkg barna cukor
- 3 ek hajdinaliszt
- egy nagy maréknyi kókuszchips
- egy nagy maréknyi vágott mandula
Elkészítés:
Az édesburgonyát sütőben megsütjük, majd meghámozzuk. Szobahőmérsékletű vajjal simára kikeverjük. Egy másik tálban a tojást a cukorral kihabosítjuk majd hozzáadjuk a tejet.
A két edény tartalmát nagy, laza keverőmozdulatokkal elvegyítjük. Ízlés szerint fűszerezzük fahéjjal, szegfűszeggel, citromhéjjal.
A ropogóshoz a vajat felolvasztjuk, majd belekeverjük a cukrot és a lisztet. Ezután belekeverjük a kókuszt és a manduladarabokat. A sütőt 165 fokra előmelegítjük. Egy tepsit kivajazunk, majd beleöntjük a puding felét. Ráhalmozzuk a ropogós egy részét, majd újra pudingot és újra ropogóst rétegzünk.
Addig sütjük, míg a teteje megpirul, ropogósra sül. Langyosan tálaljuk.
Borbás Marcsi ezt a receptet így készítette el:
Ajánljuk még: