Hozzávalók:
- 4 szelet szikkadt kenyér
- 2 dl Magyar Tej
- 1 kk vaníliapaszta
- 2 db tojás
- kristálycukor ízlés szerint
- 2 dkg Magyar Vaj
A tálaláshoz:
- vaníliás porcukor
- áfonya
- banán
![](/data/articles/112/1123/article-112385/edes_bundas_kenyer_1_fit_1060x10000.jpg?key=b8851f3be6b861b9099855c105709c7f)
Elkészítés:
A kenyérszeleteket először vaníliás tejbe, majd felvert tojásba mártjuk. Közben egy nagyobb serpenyőben vajat olvasztunk és ebben kezdjük el megpirítani a szeleteket. Ha már kezd szép aranybarnává válni a külsejük, akkor megszórjuk a tetejüket cukorral, majd megfordítjuk őket. Hagyjuk, hogy karamellizálódni kezdjen a cukor. Közben a szeletek másik felét is megszórjuk cukorral, majd újra megfordítjuk őket. Ha a cukor már mindkét felükön olvadni kezd, és a színük is gyönyörű barna, akkor óvatosan kiszedjük a szeleteket egy sütőpapírral bélelt tepsire, és betesszük őket a sütőbe 170 fokra, kb. 8 percre.
![](/data/articles/112/1123/article-112385/edes_bundas_kenyer_2_fit_1060x10000.jpg?key=3e45f8cbaa6062d92fa17aa49074e1c4)
Ezután kicsit hagyjuk hűlni, majd friss gyümölcsökkel és vaníliás porcukorral tálaljuk.
![](/data/articles/112/1123/article-112385/edes_bundas_kenyer_3_fit_1060x10000.jpg?key=2e22638be79698789a28ac60d1fbb862)
A finom ételek elkészítését a Magyar Tej termékeket gyártó Alföldi Tej támogatta!
Ajánljuk még: