Gasztro

Édes bundás kenyér

Antal Csilla receptje.

Hozzávalók:

  • 4 szelet szikkadt kenyér
  • 2 dl Magyar Tej
  • 1 kk vaníliapaszta
  • 2 db tojás
  • kristálycukor ízlés szerint
  • 2 dkg Magyar Vaj

A tálaláshoz:

  • vaníliás porcukor
  • áfonya
  • banán

 

Tovább olvasok

Elkészítés:

A kenyérszeleteket először vaníliás tejbe, majd felvert tojásba mártjuk. Közben egy nagyobb serpenyőben vajat olvasztunk és ebben kezdjük el megpirítani a szeleteket. Ha már kezd szép aranybarnává válni a külsejük, akkor megszórjuk a tetejüket cukorral, majd megfordítjuk őket. Hagyjuk, hogy karamellizálódni kezdjen a cukor. Közben a szeletek másik felét is megszórjuk cukorral, majd újra megfordítjuk őket. Ha a cukor már mindkét felükön olvadni kezd, és a színük is gyönyörű barna, akkor óvatosan kiszedjük a szeleteket egy sütőpapírral bélelt tepsire, és betesszük őket a sütőbe 170 fokra, kb. 8 percre.

 

Ezután kicsit hagyjuk hűlni, majd friss gyümölcsökkel és vaníliás porcukorral tálaljuk.

 

A finom ételek elkészítését a Magyar Tej termékeket gyártó Alföldi Tej támogatta!

Ajánljuk még:

„Már csak mi maradtunk mézeskalácsosok Debrecenben” – a Radics Mézes műhelyben Radics Zoltánnal beszélgettünk

Alig tíz évre rá, hogy 2014-ben a debreceni mézeskalácsosság bekerült a debreceni és a Hajdú-Bihar megyei értéktárba, már csak egyetlen működő mézeskalácsos műhelyt találunk Debrecenben. A híres debreceni mézes tányért ma már csak Radics Zoltán fiatal mézeskalács készítő mester készíti, aki édesapjától, Radics Lászlótól tanulta a mesterséget. Vajon képes lesz fennmaradni ez a több száz éves hagyomány? Mi kell ahhoz, hogy megőrizzük? A szaktudás és a rengeteg munka bizonyosan nem elegendő hozzá – ez derült ki Radics Zoltánnál tett látogatásunk alkalmával is.