Gasztro

Édes bundás kenyér

Antal Csilla receptje.

Hozzávalók:

  • 4 szelet szikkadt kenyér
  • 2 dl Magyar Tej
  • 1 kk vaníliapaszta
  • 2 db tojás
  • kristálycukor ízlés szerint
  • 2 dkg Magyar Vaj

A tálaláshoz:

  • vaníliás porcukor
  • áfonya
  • banán

 

Tovább olvasok

Elkészítés:

A kenyérszeleteket először vaníliás tejbe, majd felvert tojásba mártjuk. Közben egy nagyobb serpenyőben vajat olvasztunk és ebben kezdjük el megpirítani a szeleteket. Ha már kezd szép aranybarnává válni a külsejük, akkor megszórjuk a tetejüket cukorral, majd megfordítjuk őket. Hagyjuk, hogy karamellizálódni kezdjen a cukor. Közben a szeletek másik felét is megszórjuk cukorral, majd újra megfordítjuk őket. Ha a cukor már mindkét felükön olvadni kezd, és a színük is gyönyörű barna, akkor óvatosan kiszedjük a szeleteket egy sütőpapírral bélelt tepsire, és betesszük őket a sütőbe 170 fokra, kb. 8 percre.

 

Ezután kicsit hagyjuk hűlni, majd friss gyümölcsökkel és vaníliás porcukorral tálaljuk.

 

A finom ételek elkészítését a Magyar Tej termékeket gyártó Alföldi Tej támogatta!

Ajánljuk még:

Húsos táskával búcsúzunk a sárkánytól, köszöntjük a kígyót

A holdnaptár szerinti újév, vagy más néven a tavaszünnep, a kínaiak számára a legfontosabb ünnep, melyet a világ népességének egynegyede ünnepel. December 6-án felkerült az UNESCO emberiség szellemi kulturális örökségének listájára a „kínai emberek tradicionális újévi ünnepléséhez kapcsolódó társadalmi szokásai”, ami nem csak dicsőség, hanem egy lehetőség, hogy minél többen megismerjék és átélhessék ezeket a hagyományokat. Az ünnep szerencsét, gazdagságot és boldogságot hozó szimbolikus jelentésű ételeinek nyomába eredtünk a budapesti kínai negyedbe, hogy hiteles forrásból ismerjük meg kínai újév finomságait.