Hozzávalók:
- 4 szelet szikkadt kenyér
- 2 dl Magyar Tej
- 1 kk vaníliapaszta
- 2 db tojás
- kristálycukor ízlés szerint
- 2 dkg Magyar Vaj
A tálaláshoz:
- vaníliás porcukor
- áfonya
- banán
Elkészítés:
A kenyérszeleteket először vaníliás tejbe, majd felvert tojásba mártjuk. Közben egy nagyobb serpenyőben vajat olvasztunk és ebben kezdjük el megpirítani a szeleteket. Ha már kezd szép aranybarnává válni a külsejük, akkor megszórjuk a tetejüket cukorral, majd megfordítjuk őket. Hagyjuk, hogy karamellizálódni kezdjen a cukor. Közben a szeletek másik felét is megszórjuk cukorral, majd újra megfordítjuk őket. Ha a cukor már mindkét felükön olvadni kezd, és a színük is gyönyörű barna, akkor óvatosan kiszedjük a szeleteket egy sütőpapírral bélelt tepsire, és betesszük őket a sütőbe 170 fokra, kb. 8 percre.
Ezután kicsit hagyjuk hűlni, majd friss gyümölcsökkel és vaníliás porcukorral tálaljuk.
A finom ételek elkészítését a Magyar Tej termékeket gyártó Alföldi Tej támogatta!
Ajánljuk még: