Duplatöltelékes epres minitorták

Gasztro

Pünkösd

Duplatöltelékes epres minitorták

 Borbás Marcsi receptje

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 15 dkg liszt
  • 10 dkg vaj
  • 5 dkg cukor
  • 1 db tojás

A töltelékhez:

  • 25 dkg túró
  • 3-4 ek cukor (ízlés szerint)
  • csipetnyi só
  • fél citrom leve
  • 1 db tojás
  • 2 ek búzadara
  • 1 kis üveg eperlekvár

 

Elkészítés:

Minden hozzávaló legyen jó hideg a tésztánál. A lisztbe reszeljük bele a vajat, gyors mozdulatokkal keverjük hozzá a cukrot majd egy tojást is. Fontos, hogy gyorsan dolgozzunk, mert így lesz roppanós a tészta! Ha elkészültünk, tegyük hűtőbe a tésztát, hogy a vaj vissza tudjon dermedni. Közben elkészíthetjük a tölteléket.

A túrót alaposan elkeverjük a citromlével, ízlés szerinti cukorral, kicsi sóval, majd beleütünk egy tojást is.

Több kicsi vagy akár egy nagyobb piteformát kivajazunk, majd ki is lisztezzük őket vékonyan. A tésztát kinyújtjuk és belenyomkodjuk a formákba. A tésztára búzadarát szórunk, hogy a töltelék ne áztassa el. A grízre pár kanál eperlekvárt teszünk, erre halmozzuk rá a túrós tölteléket.

180 fokos sütőben addig sütjük, míg a tészta széle pirulni kezd. Ha kivettük a sütőből, langyosra hűtjük, és friss eperrel díszítve tálaljuk.

A cikket a Turisztikai Marketing Ügynökség támogatta

Ajánljuk még:

Hüvelyesek java: 9 recept, ha laktató főzelékre vágynál a hidegben

A hüvelyesekből készített zöldséges fogások minden évszakban jó választásnak bizonyulnak, de a hideg beköszöntével valószínűleg egyre gyakrabban nyúlunk majd értük a kamrában. Kedvenc főzelékeinket, laktató második fogásainkat gyűjtöttük most ötletadó céllal egy csokorba.