Hozzávalók:
A tésztához:
- 15 dkg liszt
- 10 dkg vaj
- 5 dkg cukor
- 1 db tojás
A töltelékhez:
- 25 dkg túró
- 3-4 ek cukor (ízlés szerint)
- csipetnyi só
- fél citrom leve
- 1 db tojás
- 2 ek búzadara
- 1 kis üveg eperlekvár
Elkészítés:
Minden hozzávaló legyen jó hideg a tésztánál. A lisztbe reszeljük bele a vajat, gyors mozdulatokkal keverjük hozzá a cukrot majd egy tojást is. Fontos, hogy gyorsan dolgozzunk, mert így lesz roppanós a tészta! Ha elkészültünk, tegyük hűtőbe a tésztát, hogy a vaj vissza tudjon dermedni. Közben elkészíthetjük a tölteléket.
A túrót alaposan elkeverjük a citromlével, ízlés szerinti cukorral, kicsi sóval, majd beleütünk egy tojást is.
Több kicsi vagy akár egy nagyobb piteformát kivajazunk, majd ki is lisztezzük őket vékonyan. A tésztát kinyújtjuk és belenyomkodjuk a formákba. A tésztára búzadarát szórunk, hogy a töltelék ne áztassa el. A grízre pár kanál eperlekvárt teszünk, erre halmozzuk rá a túrós tölteléket.
180 fokos sütőben addig sütjük, míg a tészta széle pirulni kezd. Ha kivettük a sütőből, langyosra hűtjük, és friss eperrel díszítve tálaljuk.
A cikket a Turisztikai Marketing Ügynökség támogatta
Ajánljuk még: