Duplatöltelékes epres minitorták

Gasztro

Pünkösd

Duplatöltelékes epres minitorták

 Borbás Marcsi receptje

Hozzávalók:

A tésztához:

Tovább olvasok
  • 15 dkg liszt
  • 10 dkg vaj
  • 5 dkg cukor
  • 1 db tojás

A töltelékhez:

  • 25 dkg túró
  • 3-4 ek cukor (ízlés szerint)
  • csipetnyi só
  • fél citrom leve
  • 1 db tojás
  • 2 ek búzadara
  • 1 kis üveg eperlekvár

 

Elkészítés:

Minden hozzávaló legyen jó hideg a tésztánál. A lisztbe reszeljük bele a vajat, gyors mozdulatokkal keverjük hozzá a cukrot majd egy tojást is. Fontos, hogy gyorsan dolgozzunk, mert így lesz roppanós a tészta! Ha elkészültünk, tegyük hűtőbe a tésztát, hogy a vaj vissza tudjon dermedni. Közben elkészíthetjük a tölteléket.

A túrót alaposan elkeverjük a citromlével, ízlés szerinti cukorral, kicsi sóval, majd beleütünk egy tojást is.

Több kicsi vagy akár egy nagyobb piteformát kivajazunk, majd ki is lisztezzük őket vékonyan. A tésztát kinyújtjuk és belenyomkodjuk a formákba. A tésztára búzadarát szórunk, hogy a töltelék ne áztassa el. A grízre pár kanál eperlekvárt teszünk, erre halmozzuk rá a túrós tölteléket.

180 fokos sütőben addig sütjük, míg a tészta széle pirulni kezd. Ha kivettük a sütőből, langyosra hűtjük, és friss eperrel díszítve tálaljuk.

A cikket a Turisztikai Marketing Ügynökség támogatta

Ajánljuk még:

Túrós desszertek: 12 könnyű finomság

Laza, puha finomságok készíthetőek ebből a sokoldalú hozzávalóból! Bármennyire tele vagyunk, egy kis túrós desszert mindig belénk fér, ha pedig csak édességre vágyunk, ez az egyik legkevésbé hizlaló alapanyag, amiből valamilyen sütemény készülhet. Mutatunk olyan receptet is, amivel el lehet indulni a legjobb háziasszony címért, de akkor is tudsz készíteni tortát, ha alig van hozzávaló otthon.

 

Már követem az oldalt

X