Hozzávalók
A tésztához:
- 4 db tojás
- 300 g kristálycukor
- 260 g étcsokoládé
- 100 g vaj
- 140 g liszt
A töltelékhez:
- 150 g kadayif tészta
- 40 g vaj
- 4 tk. tahini
- 200 g pisztáciakrém
Elkészítés
A tésztához a tojásokat habosra felverjük a cukorral. A csokoládét gőz fölött összeolvasztjuk a vajjal, majd ezt is a tojásos keverékhez csorgatjuk. Ezután beleforgatjuk a lisztet is.
A töltelékhez a tésztát lassú tűznél megpirítjuk a vajon. Ez eltart egy darabig, de ne kapkodjuk el, nehogy megégessük. Ha már szép aranyszínű, akkor elkeverjük a pisztáciakrémmel és a tahinivel.
Egy közepes méretű kerek tortaformát kibélelünk sütőpapírral, majd elsimítjuk benne a csokoládés massza felét. Ezután egyenletesen elterítjük rajta a pirított, ízesített tésztát, majd jöhet a massza másik fele.
180 fokos sütőben 40-45 perc alatt készre sütjük.
Ajánljuk még: