Dubai csokoládés brownie

Gasztro

Dubai csokoládés brownie

Harrer-Abosi Bea receptje

Hozzávalók

A tésztához:

  • 4 db tojás
  • 300 g kristálycukor
  • 260 g étcsokoládé
  • 100 g vaj
  • 140 g liszt

A töltelékhez:

  • 150 g kadayif tészta
  • 40 g vaj
  • 4 tk. tahini
  • 200 g pisztáciakrém

Elkészítés 

A tésztához a tojásokat habosra felverjük a cukorral. A csokoládét gőz fölött összeolvasztjuk a vajjal, majd ezt is a tojásos keverékhez csorgatjuk. Ezután beleforgatjuk a lisztet is.

A töltelékhez a tésztát lassú tűznél megpirítjuk a vajon. Ez eltart egy darabig, de ne kapkodjuk el, nehogy megégessük. Ha már szép aranyszínű, akkor elkeverjük a pisztáciakrémmel és a tahinivel.

Egy közepes méretű kerek tortaformát kibélelünk sütőpapírral, majd elsimítjuk benne a csokoládés massza felét. Ezután egyenletesen elterítjük rajta a pirított, ízesített tésztát, majd jöhet a massza másik fele.

180 fokos sütőben 40-45 perc alatt készre sütjük.