Hozzávalók:
- 50 dkg liszt
- 3 ek cukor
- 1 tk só
- fél citrom héja
- 5 dkg élesztő
- 4,5-5 dl tej
- 10 dkg vaj
- 3 tojássárgája
- 25 dkg cseresznye
- 25 dkg meggy
- 3-4 ek cukor
- 1 kk fahéj
Elkészítés:
A lisztet összekeverjük a cukorral, a sóval és a citromhéjjal, majd elmorzsoljuk benne a vajat. Hozzáadjuk a tojások sárgáját és az élesztőt, majd folyamatosan adagolva a langyos tejet, nagyon lágy kelt tésztát dagasztunk belőle. Használjunk a művelethez fakanalat, és belülről kifelé haladva keverjük a lisztet a nedves hozzávalókhoz. Ha elkészültünk, addig hagyjuk pihenni a tésztát, amíg a gyümölcsöt előkészítjük.
A cseresznyét és a meggyet kimagozzuk, elkeverjük néhány kanálnyi kristálycukorral és egy teáskanálnyi fahéjjal.
Egy közepes méretű tepsit kikenünk vajjal, kilisztezzük, majd ebbe öntjük bele a tésztánkat, és egyenletesre elsimítjuk. Ezután jöhet a tetejére a gyümölcs. Végül 180 °C-on 30-35 perc alatt szép pirosra sütjük a piténket. Fontos, hogy a sütéshez magasabb oldalfalú tepsit válasszunk, mert jól meg fog emelkedni.
A receptet ebben a videóban is megtekinthetitek:
Ajánljuk még: