Hozzávalók
A tésztához:
- 1 kg liszt
- 5 dkg élesztő
- 15 dkg cukor
- 2 db tojás
- 1 kk só
- 5 dl tej
- 20 dkg vaj
A töltelékhez:
- 60 dkg darált dió
- 40 dkg kristálycukor
- 4 tojás
- 2,5 dl tej
- 2 cs vaníliás cukor
- 2 ek sárgabaracklekvár
Kenéshez:
- 1 tojás
Elkészítés
Az élesztőt felfuttatjuk a cukros tejben, majd a többi hozzávalóval együtt lágy tésztává gyúrjuk. Letakarva 30 percig kelesztjük. Közben elkészítjük a tölteléket: a diót ledaráljuk, és a többi hozzávalóval összekeverjük.
A megkelt tésztát négyfelé osztjuk. Mindegyiket kinyújtjuk, és további hat részre vágjuk. Az így kapott kis téglalapokat megtöltjük a diós töltelékkel és feltekerjük. Széleit három-négy helyen bevágjuk, és ellentétes irányban meghajtjuk. Tojással megkenjük a tetejét.
Ezután hagyjuk még kelni, majd előmelegített sütőben, 180 °C-on, készre sütjük.
Ajánljuk még: