Diós-fügés pite

Gasztro

Diós-fügés pite

Borbás Marcsi receptje

Hozzávalók:

  • 30 dkg liszt
  • 20 dkg vaj
  • 10 dkg cukor
  • 1 db tojás
  • 50 dkg füge
  • 2 marék dió
  • 2 ek cukor
  • 1 db biocitrom leve és héja
  • fahéj

 

Tovább olvasok

Elkészítés:

Robotgéppel összedolgozzuk a lisztet, a hideg vajat és a cukrot. Tegyünk bele egy csipet sót, majd a tojást is. Miután egynemű lett a tészta, kézzel alakítsuk gömbölyűre, majd tegyük a hűtőbe. A piteformát is érdemes behűteni. Míg hűl a tészta, pirítsuk meg a diót száraz serpenyőben. Ha már érezzük a pörkölt dió illatát, levehetjük a tűzről.

A fügét vágjuk negyedeire, és keverjük össze két evőkanál cukorral, fahéjjal, illetve a citrom levével és a reszelt héjával. A tészta kétharmadával béleljük ki a kivajazott piteforma alját és az oldalát, majd szurkáljuk meg egy villával. Tegyük rá a gyümölcsös keveréket. Ezután a maradék tésztát reszeljük rá a tetejére egy nagy lyukú reszelővel. A tetején oszlassuk el a diót is. 170 fokra előmelegített sütőben süssük 30 percig.

Borbás Marcsi ezt a receptet így készítette el:

Ajánljuk még:

Holnap nyit a Hagyományok Háza Ünnepváró Forgataga

A Hagyományok Háza életében a karácsonyi ünnepvárás az év legmeghittebb időszaka. Az idén december 6. és 8. között megrendezésre kerülő Ünnepváró Forgatag koncertekkel, bábelőadássokkal, ajándékkészítő műhelyekkel, mesével, gyerektáncházzal, kézműves vásárral és mesterségbemutatókkal, valamint kedvezményes kiadványárusítással várja a látogatókat. A különleges, minden korosztályt megszólító programsorozat egyik legizgalmasabb tevékenysége a kézműves műhelyekben zajlik, ahol hagyományos mesterségekből ihletett, kézzel készített ajándékokat lehet alkotni.