Diós-fügés pite

Gasztro

Diós-fügés pite

Borbás Marcsi receptje

Hozzávalók:

  • 30 dkg liszt
  • 20 dkg vaj
  • 10 dkg cukor
  • 1 db tojás
  • 50 dkg füge
  • 2 marék dió
  • 2 ek cukor
  • 1 db biocitrom leve és héja
  • fahéj

 

Tovább olvasok

Elkészítés:

Robotgéppel összedolgozzuk a lisztet, a hideg vajat és a cukrot. Tegyünk bele egy csipet sót, majd a tojást is. Miután egynemű lett a tészta, kézzel alakítsuk gömbölyűre, majd tegyük a hűtőbe. A piteformát is érdemes behűteni. Míg hűl a tészta, pirítsuk meg a diót száraz serpenyőben. Ha már érezzük a pörkölt dió illatát, levehetjük a tűzről.

A fügét vágjuk negyedeire, és keverjük össze két evőkanál cukorral, fahéjjal, illetve a citrom levével és a reszelt héjával. A tészta kétharmadával béleljük ki a kivajazott piteforma alját és az oldalát, majd szurkáljuk meg egy villával. Tegyük rá a gyümölcsös keveréket. Ezután a maradék tésztát reszeljük rá a tetejére egy nagy lyukú reszelővel. A tetején oszlassuk el a diót is. 170 fokra előmelegített sütőben süssük 30 percig.

Borbás Marcsi ezt a receptet így készítette el:

Ajánljuk még:

Receptválogatás május elsejei grillpartihoz

Ha szerencsénk van, és az időjárás is kegyes lesz hozzánk, ma akár az egész napot a szabadban tölthetjük. Sokan az idei első grillpartit tervezzük, és már csak egy jó ötlet választ el attól, hogy igazán fenséges falatokat pirítsunk magunknak és barátainknak. Összegyűjtöttünk néhány receptet, hogy ne kelljen keresgélned, ha szabd tűzön sütögetnél. Jó étvágyat!

 

Már követem az oldalt

X