Dinnyesaláta sült csirkével

Gasztro

Dinnyesaláta sült csirkével

Borbás Marcsi receptje

Hozzávalók (4 személyre)

A salátához:

  • 1 görögdinnye
  • 1,5 dl sötét balzsamecet
  • 2 ek salátához való magkeverék
  • egy csokor rukkola
  • 15 dkg kéksajt

A húshoz:

  • 4 db csirkecomb
  • 3 fej vöröshagyma
  • 4-5 gerezd fokhagyma
  • 2 ek méz
  • só, bors
  • 1 ek szójaszósz

 

Tovább olvasok

 

Elkészítés

A csirkecombokat fűszerezzük sóval, borssal, majd forgassuk meg szójaszósz és méz keverékében. Ezután helyezzük őket vöröshagyma- és fokhagymaágyra, majd 180 fokon süssük ropogósra.

Ezután készítsük el a salátát! 

Ehhez válasszunk egy nagyobb dinnyét, majd vágjuk ketté, körülbelül egyharmad/kétharmad arányban. A kisebbik részből szedjük ki a dinnye húsát egy fagylaltoskanállal. Lehetőleg a magok ne kerüljenek bele. Ezután kezdjük el forralni a balzsamecetet, és amikor már nagyon sűrű és ragacsos, öntsük bele az üresen maradt dinnyehéjba és keverjük el a dinnye levével. Forgassunk bele egy csokor rukkolát is.

 

Az olajos magvakat pirítsuk meg száraz serpenyőben, és a dinnyedarabokkal együtt azokat is tegyük vissza a héjba. Végül óvatosan keverjük át, és morzsoljuk rá a kéksajtot is.

Ezt a salátát fogyaszthatjuk magában, de nagyon finom hozzá egy fűszeres sült csirkecomb, így együtt ajánljuk!

Borbás Marcsi ezt a receptet így készítette el: 

 

Ajánljuk még:

Legősibb főfoglalkozásunkból ered a karácsonyi menü egyik főszereplője, a halászlé

A magyar konyha háromféle halászlécsoportot különböztet meg: a dunai, a tiszai és a balatoni halászlét – legnagyobb vizeink szerinti értelemszerű csoportosításban. Mindhárom ételfajta közös jellemzője, hogy három fő alapanyagból készülnek: halhúsból, hagymából és pirospaprikából. A különbség az elkészítés módjában és a tálalás jellegzetességeiben rejlik.