Hozzávalók (4 személyre)
A salátához:
- 1 görögdinnye
- 1,5 dl sötét balzsamecet
- 2 ek salátához való magkeverék
- egy csokor rukkola
- 15 dkg kéksajt
A húshoz:
- 4 db csirkecomb
- 3 fej vöröshagyma
- 4-5 gerezd fokhagyma
- 2 ek méz
- só, bors
- 1 ek szójaszósz
Elkészítés
A csirkecombokat fűszerezzük sóval, borssal, majd forgassuk meg szójaszósz és méz keverékében. Ezután helyezzük őket vöröshagyma- és fokhagymaágyra, majd 180 fokon süssük ropogósra.
Ezután készítsük el a salátát!
Ehhez válasszunk egy nagyobb dinnyét, majd vágjuk ketté, körülbelül egyharmad/kétharmad arányban. A kisebbik részből szedjük ki a dinnye húsát egy fagylaltoskanállal. Lehetőleg a magok ne kerüljenek bele. Ezután kezdjük el forralni a balzsamecetet, és amikor már nagyon sűrű és ragacsos, öntsük bele az üresen maradt dinnyehéjba és keverjük el a dinnye levével. Forgassunk bele egy csokor rukkolát is.
Az olajos magvakat pirítsuk meg száraz serpenyőben, és a dinnyedarabokkal együtt azokat is tegyük vissza a héjba. Végül óvatosan keverjük át, és morzsoljuk rá a kéksajtot is.
Ezt a salátát fogyaszthatjuk magában, de nagyon finom hozzá egy fűszeres sült csirkecomb, így együtt ajánljuk!
Borbás Marcsi ezt a receptet így készítette el:
Ajánljuk még: