Hozzávalók:
- 2 közepes, zsenge cukkini
- 2 db tojás
- 10 dkg liszt
- 30 dkg túró
- só
A mártáshoz:
- 2 dkg vaj
- 2 dl tejföl
- só
- bors
Elkészítés:
A tejfölös mártáshoz egy serpenyőben felolvasztjuk a vajat, tejfölt öntünk hozzá, majd sózzuk, borsozzuk. Az egészet átmelegítjük.
A cukkinit kislyukú reszelőn lereszeljük, majd besózzuk, és állni hagyjuk. Ha levet engedett, alaposan kicsavarjuk. Rögös túrót adunk hozzá, és belekeverjük a tojást, illetve a lisztet. Kézzel kidolgozzuk a tésztát, majd amikor már jól összeállt, egy-két centi átmérőjű hengereket formázunk belőle. A hengereket felvágjuk, így kapjuk meg a „nudlikat”. Sós, lobogó vízben kifőzzük őket. Nagyjából két perc után feljönnek a víz tetejére, és onnan rögtön át is szedhetjük a mártásba. Azonnal tálaljuk.
Borbás Marcsi ezt a receptet így készítette el:
Ajánljuk még: