Diétás nudli cukkiniből és túróból

Gasztro

Diétás nudli cukkiniből és túróból

Borbás Marcsi receptje

Hozzávalók:

  • 2 közepes, zsenge cukkini
  • 2 db tojás
  • 10 dkg liszt
  • 30 dkg túró

A mártáshoz:

  • 2 dkg vaj
  • 2 dl tejföl
  • bors

 

Tovább olvasok

Elkészítés:

A tejfölös mártáshoz egy serpenyőben felolvasztjuk a vajat, tejfölt öntünk hozzá, majd sózzuk, borsozzuk. Az egészet átmelegítjük.

A cukkinit kislyukú reszelőn lereszeljük, majd besózzuk, és állni hagyjuk. Ha levet engedett, alaposan kicsavarjuk. Rögös túrót adunk hozzá, és belekeverjük a tojást, illetve a lisztet. Kézzel kidolgozzuk a tésztát, majd amikor már jól összeállt, egy-két centi átmérőjű hengereket formázunk belőle. A hengereket felvágjuk, így kapjuk meg a „nudlikat”. Sós, lobogó vízben kifőzzük őket. Nagyjából két perc után feljönnek a víz tetejére, és onnan rögtön át is szedhetjük a mártásba. Azonnal tálaljuk.

 

Borbás Marcsi ezt a receptet így készítette el:

Ajánljuk még:

Nincsen diós mákos nélkül! – Bejglitörténelem az ünnepekre

Ahány ház, annyi recept. Ahány íz, annyi történet. Ahány karácsony, annyi bejgli. De honnan ered a sztársütemény? Minek köszönheti népszerűségét? A bejgli még a karácsonyi kalácsot is lesöpörte az első helyről, mai napig őrzi királyi pozícióját az ünnepi desszertek között.