Diétába illő körtés sütemény

Gasztro

Diétába illő körtés sütemény

A speciálisabb hozzávalókat is könnyen beszerezhetjük egy bioboltban!

Hozzávalók

  • 4 tojás
  • 4 ek kókuszvirágcukor (vagy más édesítő) + a körtéket megszórni egy kevés
  • 4 ek gesztenyeliszt
  • 4 ek kókuszliszt
  • 3 ek nyílgyökérpor
  • 3 ek kókuszzsír olvasztva
  • kb. 3 körte meghámozva, felszeletelve
  • csipet só
  • 1/2 tk szódabikarbóna
  • fahéj a tetejére ízlés szerint
  • fél tk kurkuma

 

Tovább olvasok

Elkészítés

Kezdjük azzal, hogy előmelegítjük a sütőt 180 fokra, légkeveréssel, mert a tésztát igen hamar össze lehet állítani, míg a sütő bemelegszik, épp elkészülünk vele!

Ehhez először a körtéket megpucoljuk, felszeleteljük és megszórjuk fahéjjal, kurkumával és egy kis kókuszvirágcukorral. A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük. A sárgáját a kókuszvirágcukor maradékával felverjük jó habosra, addig míg elkezd világosodni az egész. Egy másik tálban a sárgájához hozzáadjuk az olvasztott kókuszzsírt, spatulával jól összekeverjük, majd hozzáadjuk az átszitált gesztenyelisztet és kókuszlisztet, nyílgyökérport és a szódabikarbónát. Ezután óvatosan, nagy mozdulatokkal hozzákeverjük a fehérjét. Ha nagyon összeállna, adjunk még hozzá kókuszzsírt.

Amikor összeállt, sütőpapírral kibélelt kisebb sütőformában eloszlatjuk a tésztánkat. Ne ijedjünk meg, elég laposnak tűnik, de sütés alatt a duplájára nő. Megszórjuk a tetejét gazdagon körtével, óvatosan belenyomkodjuk a darabokat a tésztánkba. Mehet is az előmelegített sütőbe, 20-25 perc alatt megsül, tűpróbával tudjuk ellenőrizni.

Mikor elkészült, érdemes a formából óvatosan kiemelni a sütőpapírral együtt, és rácson hűteni.

Ajánljuk még:

Legősibb főfoglalkozásunkból ered a karácsonyi menü egyik főszereplője, a halászlé

A magyar konyha háromféle halászlécsoportot különböztet meg: a dunai, a tiszai és a balatoni halászlét – legnagyobb vizeink szerinti értelemszerű csoportosításban. Mindhárom ételfajta közös jellemzője, hogy három fő alapanyagból készülnek: halhúsból, hagymából és pirospaprikából. A különbség az elkészítés módjában és a tálalás jellegzetességeiben rejlik.