Diétába illő körtés sütemény

Gasztro

Diétába illő körtés sütemény

A speciálisabb hozzávalókat is könnyen beszerezhetjük egy bioboltban!

Hozzávalók:

  • 4 tojás
  • 4 ek kókuszvirágcukor (vagy más édesítő) + a körtéket megszórni egy kevés
  • 4 ek gesztenyeliszt
  • 4 ek kókuszliszt
  • 3 ek nyílgyökérpor
  • 3 ek kókuszzsír olvasztva
  • kb. 3 körte meghámozva, felszeletelve
  • csipet só
  • 1/2 tk szódabikarbóna
  • fahéj a tetejére ízlés szerint
  • fél tk kurkuma

Elkészítés:

Tovább olvasok

Kezdjük azzal, hogy előmelegítjük a sütőt 180 fokra, légkeveréssel, mert a tésztát igen hamar össze lehet állítani, míg a sütő bemelegszik, épp elkészülünk vele!

Ehhez először a körtéket megpucoljuk, felszeleteljük és megszórjuk fahéjjal, kurkumával és egy kis kókuszvirágcukorral. A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük. A sárgáját a kókuszvirágcukor maradékával felverjük jó habosra, addig míg elkezd világosodni az egész. Egy másik tálban a sárgájához hozzáadjuk az olvasztott kókuszzsírt, spatulával jól összekeverjük, majd hozzáadjuk az átszitált gesztenyelisztet és kókuszlisztet, nyílgyökérport és a szódabikarbónát. Ezután óvatosan, nagy mozdulatokkal hozzákeverjük a fehérjét. Ha nagyon összeállna, adjunk még hozzá kókuszzsírt.

Amikor összeállt, sütőpapírral kibélelt kisebb sütőformában eloszlatjuk a tésztánkat. Ne ijedjünk meg, elég laposnak tűnik, de sütés alatt a duplájára nő. Megszórjuk a tetejét gazdagon körtével, óvatosan belenyomkodjuk a darabokat a tésztánkba. Mehet is az előmelegített sütőbe, 20-25 perc alatt megsül, tűpróbával tudjuk ellenőrizni.

Mikor elkészült, érdemes a formából óvatosan kiemelni a sütőpapírral együtt, és rácson hűteni.

 

 

 

 

Ajánljuk még:

Zöldre van a torta festve – de nem mindegy, hogy mivel!

A zsenge csalánlevél gazdag vitaminforrás, kitűnő főzeléket, levest főzhetünk belőle. Mint ínségétel, a paraszti konyhák régebben ismerték, de újabban a trendi éttermek is felismerték a csalánt, mint a reformkonyha egyik pompás alapanyagát. Aki megszereti, rá fog jönni, hogy a csalánban még ennél is több van! Mint természetes zöldítőt, mint ásványianyag-raktárt, belekomponálhatjuk akár sós- vagy édes süteménybe is.

 

Már követem az oldalt

X