Hozzávalók
- 4 tojás
- 4 ek kókuszvirágcukor (vagy más édesítő) + a körtéket megszórni egy kevés
- 4 ek gesztenyeliszt
- 4 ek kókuszliszt
- 3 ek nyílgyökérpor
- 3 ek kókuszzsír olvasztva
- kb. 3 körte meghámozva, felszeletelve
- csipet só
- 1/2 tk szódabikarbóna
- fahéj a tetejére ízlés szerint
- fél tk kurkuma
Elkészítés
Kezdjük azzal, hogy előmelegítjük a sütőt 180 fokra, légkeveréssel, mert a tésztát igen hamar össze lehet állítani, míg a sütő bemelegszik, épp elkészülünk vele!
Ehhez először a körtéket megpucoljuk, felszeleteljük és megszórjuk fahéjjal, kurkumával és egy kis kókuszvirágcukorral. A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük. A sárgáját a kókuszvirágcukor maradékával felverjük jó habosra, addig míg elkezd világosodni az egész. Egy másik tálban a sárgájához hozzáadjuk az olvasztott kókuszzsírt, spatulával jól összekeverjük, majd hozzáadjuk az átszitált gesztenyelisztet és kókuszlisztet, nyílgyökérport és a szódabikarbónát. Ezután óvatosan, nagy mozdulatokkal hozzákeverjük a fehérjét. Ha nagyon összeállna, adjunk még hozzá kókuszzsírt.
Amikor összeállt, sütőpapírral kibélelt kisebb sütőformában eloszlatjuk a tésztánkat. Ne ijedjünk meg, elég laposnak tűnik, de sütés alatt a duplájára nő. Megszórjuk a tetejét gazdagon körtével, óvatosan belenyomkodjuk a darabokat a tésztánkba. Mehet is az előmelegített sütőbe, 20-25 perc alatt megsül, tűpróbával tudjuk ellenőrizni.
Mikor elkészült, érdemes a formából óvatosan kiemelni a sütőpapírral együtt, és rácson hűteni.
Ajánljuk még: