Hozzávalók:
- 110 g vaj
- 50 g olaj
- 450 g liszt
- 2 ek cukor
- 2 ek citromlé
- 3 ek tej
- 150 0 g datolya
![](/data/articles/112/1121/article-112121/1_kep_fit_1060x10000.jpg?key=977d4c9ee6fd80e3e58830ccae46f502)
A vajat felolvasztjuk, majd hozzáadjuk az olajat. Hagyjuk langyosra hűlni, majd összegyúrjuk a liszttel, a cukorral, a citromlével és annyi tejjel, hogy a tészta összeálljon. Ha a tésztánk elkészült, frissen tartó fóliába csomagoljuk, majd a hűtőbe rakjuk legalább két órára. Akkor sem lesz baja, ha egy egész éjszakán át pihentetjük.
A töltelékhez előkészítjük a datolyát. Feldaraboljuk, majd egy pici vízzel feltesszük főni. Ha a datolya megpuhult, ledaráljuk, vagy burgonyanyomóval áttörjük. Végül kihűtjük.
![](/data/articles/112/1121/article-112121/2_kep_fit_1060x10000.jpg?key=944685ffed976bc48bd30b3fdce648ef)
Ha a tészta megpihent, 32 részre osztjuk, és mindegyik adagból egy kis golyót formázunk. Mindegyik golyót kissé kilapítjuk, és a közepére egy kiskanálnyit teszünk a datolyából. Ezután becsomagoljuk a tölteléket, és mindegyik kis süteményt meggömbölyítjük. Ezután sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk őket, és picit mindegyiket megnyomjuk, hogy az aljuk egyenes legyen.
![](/data/articles/112/1121/article-112121/3_kep_fit_1060x10000.jpg?key=a4fa2a9cc49f3a801d1695c5a6bc1b36)
200 fokos sütőben kb. 20 percig sütjük. Amikor elkezdenek pirulni, készen is vannak. Még langyosan megszórjuk őket porcukorral.
A recept megjelenését a Koronás Cukor támogatta.
Ajánljuk még: