Hozzávalók
A húshoz:
- 1 fej vöröshagyma
- 3 db kaliforniai paprika ( 1 sárga, 1 piros, 1 zöld)
- 1 egész csirkemellfilé
- kókuszolaj a sütéshez
- 2 dl tejszín
- 1 evőkanál magos mustár
- 1 tk curry
- fél-1 dl fehérbor
A salátához:
- 1 fej saláta
- 1 dl olíva olaj
- ½ dl almaecet
- 2 evőkanál méz
- 1 evőkanál magos mustár
Elkészítés
Elsőként a húst készítjük el. Ehhez a kockára vágott vöröshagymát megdinszteljük a kókuszolajon. Amikor már szép üveges, akkor rádobjuk a kockára vágott csirkemellet és folyamatos keverés mellett fehéredésig sütjük, majd egy kevés fehérbort öntünk alá. Sóval, borssal ízesítjük, majd lefedve puhára pároljuk. Amikor már majdnem elkészült, hozzáadjuk a darabokra vágott paprikákat, és csak addig főzzük, hogy a paprika ne puhuljon meg teljesen, hanem egy kicsit roppanós maradjon. A végén a tejszínt elkeverjük egy csipet curry-vel, a mustárral és a csirkéhez adjuk. Egyet forralunk rajta és el is készült.
A salátához a salátaleveleket megmossuk, lecsepegtetjük és feldaraboljuk. A dressing hozzávalóit egy csatosüvegbe öntjük és jó alaposan, nagyjából egy perc alatt összerázzuk, hogy minden eleme feloldódjon. Az egészet a friss salátára öntjük, és tálalunk.
Tipp: ha gazdagabb köretet szeretnénk a saláta helyett/mellé, a rizst ajánljuk!