Currys csirke friss salátával

Gasztro

Currys csirke friss salátával

Gyors és nagyszerű recept egzotikus ízvilággal.

Hozzávalók:

A húshoz:

  • 1 fej vöröshagyma
  • 3 db kaliforniai paprika ( 1 sárga, 1 piros, 1 zöld)
  • 1 egész csirkemellfilé
  • kókuszolaj a sütéshez
  • 2 dl tejszín
  • 1 evőkanál magos mustár
  • 1 tk curry
  • fél-1 dl fehérbor

 A salátához:

  • 1 fej saláta
  • 1 dl olíva olaj
  • ½ dl almaecet
  • 2 evőkanál méz
  • 1 evőkanál magos mustár

 

Tovább olvasok

Elkészítés:

Elsőként a húst készítjük el. Ehhez a kockára vágott vöröshagymát megdinszteljük a kókuszolajon. Amikor már szép üveges, akkor rádobjuk a kockára vágott csirkemellet és folyamatos keverés mellett fehéredésig sütjük, majd egy kevés fehérbort öntünk alá. Sóval, borssal ízesítjük, majd lefedve puhára pároljuk. Amikor már majdnem elkészült, hozzáadjuk a darabokra vágott paprikákat, és csak addig főzzük, hogy a paprika ne puhuljon meg teljesen, hanem egy kicsit roppanós maradjon. A végén a tejszínt elkeverjük egy csipet curry-vel, a mustárral és a csirkéhez adjuk. Egyet forralunk rajta és el is készült.

A salátához a salátaleveleket megmossuk, lecsepegtetjük és feldaraboljuk. A dressing hozzávalóit egy csatosüvegbe öntjük és jó alaposan, nagyjából egy perc alatt összerázzuk, hogy minden eleme feloldódjon. Az egészet a friss salátára öntjük, és tálalunk.

Tipp: ha gazdagabb köretet szeretnénk a saláta helyett/mellé, a rizst ajánljuk!

Ajánljuk még:

Borsószemek ihlette kreativitás – az idei Borsófeszt tanulságai

Az Európai Unióban tavaly Franciaország ás Spanyolország mellett nálunk termett a legtöbb zöldborsó. Idén két héttel korábban örülhettünk a zöld hüvelyeseket. Majdnem 100 ezer tonnát termelünk egy évben, és a borsóleves, a borsófőzelék mellett jó pár éve van saját Borsófesztünk is. Hol, hogyan készül a zöldborsóleves? Esetleg van-e valami még a levesen meg a főzeléken túl? Erre jó választ kaptam Székesfehérváron, a kertbarátok borsóünnepén.