Csokoládés fekete ribizli lekvár
Olvasási idő: 2 perc

Csokoládés fekete ribizli lekvár

Borbás Marcsi receptje

Hozzávalók

  • 1 kg feketeribizli
  • 0,5 kg Koronás 2:1 Befőzőcukor
  • 10 dkg fekete csokoládé

 

Tovább olvasok

Elkészítés 

A ribizlit alaposan megmossuk, a száraktól megtisztítjuk. Ezután feltesszük főni, majd hozzáadjuk a cukrot. Addig forraljuk, míg a gyümölcsszemek megpuhulnak, és a ribizli levet ereszt. Ne forraljuk el róla túlságosan a levet. Ha már nem nyers a ribizli, jöhet hozzá a jó minőségű fekete csokoládé. Ha ez is elolvadt, készen is vagyunk.

Ezután csírátlanított üvegekbe töltjük, gondosan lezárjuk, és száraz dunsztban hagyjuk kihűlni.

A recept megjelenését a Koronás Cukor támogatta.

Kapcsolódó tartalom
Darázsfészek
Farkas Boglárka | 2025. október 20

Darázsfészek

Az ízeket éppen úgy örököljük, akárcsak genetikánkat és a családi történeteket. Valójában éppen ezek a történetek fűszerezik egyedivé az ételeket, amelyek gyermekkorunk legfontosabb pillanatait idézik bennünk. A nagymamától kapott receptekből később nemcsak süteményeket sütünk, de életünk ösvényeit róva ezek az ízek és emlékmorzsák biztosítanak éltető erőt a mindennapokhoz. Nosztalgiával sütöm mindig ezt a darázsfészket. Azt hiszem, sokan őrzünk hasonló recepteket!