Csokoládés fekete ribizli lekvár

Gasztro

Csokoládés fekete ribizli lekvár

Borbás Marcsi receptje

Hozzávalók

  • 1 kg feketeribizli
  • 0,5 kg Koronás 2:1 Befőzőcukor
  • 10 dkg fekete csokoládé

 

Tovább olvasok

Elkészítés 

A ribizlit alaposan megmossuk, a száraktól megtisztítjuk. Ezután feltesszük főni, majd hozzáadjuk a cukrot. Addig forraljuk, míg a gyümölcsszemek megpuhulnak, és a ribizli levet ereszt. Ne forraljuk el róla túlságosan a levet. Ha már nem nyers a ribizli, jöhet hozzá a jó minőségű fekete csokoládé. Ha ez is elolvadt, készen is vagyunk.

Ezután csírátlanított üvegekbe töltjük, gondosan lezárjuk, és száraz dunsztban hagyjuk kihűlni.

A recept megjelenését a Koronás Cukor támogatta.