Csirkesaslik

Gasztro

Bárhol, bármikor, baromfi

Csirkesaslik

Borbás Marcsi receptje

Hozzávalók:

  • 30 dkg csirkemell
  • 2 fej lilahagyma
  • 1 szem zöld kaliforniai paprika
  • 1 szem piros kaliforniai paprika
  • 10 dkg húsos füstölt szalonna
  • olívaolaj

 

Elkészítés:

A saslik készítésénél nincsenek szigorú szabályok, mindenki olyan zöldségeket használjon hozzá, amilyet szeret. Ebben az esetben színes paprikák és lilahagyma került a pálcikára.

A csirkemellet falatnyi darabokra vágjuk, a szalonnával is így teszünk. A lilahagymát nyolc részre vágjuk úgy, hogy a darabok lehetőség szerint egyben maradjanak. A paprikákat megmossuk, és vastagabb karikára vágjuk őket. Ezután a saslikpálcikára sorjában feltűzzük a zöldségeket, a húst és a szalonnát. Érdemes a csirkemell mellé szalonnát tenni, így biztosan nem fog kiszáradni a hús.

Ha elkészültünk, megsózzuk a saslikpálcikán sorakozó finomságokat, és egy picit megkenegetjük olívaolajjal. Ezután mehetnek is a grillre. Addig sütjük, míg a szalonna ropogósra sül, a hús megpuhul, a zöldségek pedig szép színt kapnak. Sütés közben többször forgassuk meg a pálcikákat, hogy mindenhol érje a hő a hozzávalókat.

 A megjelenést az Agrárminisztérium, az Agrármarketing Centrum és a Baromfi Termék Tanács támogatta.