Hozzávalók:
- 30 dkg csirkemell
- 2 fej lilahagyma
- 1 szem zöld kaliforniai paprika
- 1 szem piros kaliforniai paprika
- 10 dkg húsos füstölt szalonna
- só
- olívaolaj
Elkészítés:
A saslik készítésénél nincsenek szigorú szabályok, mindenki olyan zöldségeket használjon hozzá, amilyet szeret. Ebben az esetben színes paprikák és lilahagyma került a pálcikára.
A csirkemellet falatnyi darabokra vágjuk, a szalonnával is így teszünk. A lilahagymát nyolc részre vágjuk úgy, hogy a darabok lehetőség szerint egyben maradjanak. A paprikákat megmossuk, és vastagabb karikára vágjuk őket. Ezután a saslikpálcikára sorjában feltűzzük a zöldségeket, a húst és a szalonnát. Érdemes a csirkemell mellé szalonnát tenni, így biztosan nem fog kiszáradni a hús.
Ha elkészültünk, megsózzuk a saslikpálcikán sorakozó finomságokat, és egy picit megkenegetjük olívaolajjal. Ezután mehetnek is a grillre. Addig sütjük, míg a szalonna ropogósra sül, a hús megpuhul, a zöldségek pedig szép színt kapnak. Sütés közben többször forgassuk meg a pálcikákat, hogy mindenhol érje a hő a hozzávalókat.
A megjelenést az Agrárminisztérium, az Agrármarketing Centrum és a Baromfi Termék Tanács támogatta.
Ajánljuk még: